Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tıp Fakültesi İngilizce ve Türkçe Tıp Dönem 3 öğrencileri için düzenlenen, "Beyaz Önlük Giyme Töreni"nde 169 öğrenci beyaz önlüklerini giyerek hekimliğe ilk adımını attı.


GAZİANTEP (AA) - GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törenin açılışında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, hekimlik mesleğinin ilahi bir sanat olduğunu belirtti.


Öğrencilere giydirilen beyaz önlüklerin aynı zamanda saflık, dürüstlük ve insanlara bakarken hiçbir şekilde öteki görmeden sadece hasta kimliğiyle bakmanın bir belirtisi olduğunu kaydeden Gür, "Kliniklere geçerken önümüzdeki yıl stetoskop takacaksınız. Sizden ricam o hastanın kalbini dinlerken aynı zamanda ne dediğini de dinleyin. Eğer hastanın ne dediğini dinlemezseniz sadece ondan duyacağınız kalp sesi buruk bir acıdır" ifadesinde bulundu.


Türkçe Tıp Programı dönem birincisi Hatice Kübra Bozkurt ve İngilizce Tıp Programı dönem birincisi Ahmad Nana'ya beyaz önlüklerini giydiren Gür, beyaz gömleklere meslekleri boyunca siyah leke kondurmamalarını istedi.


Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli de Çukurova Üniversitesi'nde bölge üniversiteleri arasında yapılan bilgi yarışmasında öğrencilerinin birinci olduğu bilgisini verdi.


Öğrencilerin doğruluktan, sevecenlikten, etik ve deontolojik yoldan ayrılmamalarını isteyen Elbeyli, "İnsanlarımızın ve insanlığın buna ihtiyacı var" ifadesinde bulundu.


Elbeyli, Türkçe Tıp Programı dönem ikincisi Merve Subaşı ve İngilizce Tıp Programı dönem ikincisi Selin Karakoç'a; GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı tarafından Türkçe Tıp Programı dönem üçüncüsü Büşra Ayyıldız ve İngilizce Tıp Programı dönem üçüncüsü Damla Saybaşılı'ya beyaz önlükleri giydirildi.


Törene, Rektör Vekili Prof. Dr. Türkay Dereli, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Metin Kılınç, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.


(AA)