Göreve gelir gelmez, samimiyet, liyakat ve gayret ile çalışacak kadroları yerine oturtmak için çalışan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, daire başkanlıklarını görevden alarak kendi ekibi için yolu açmıştı. 6 daire başkanı ayrıca 5 unvansız daire başkanını görevde alan Güngör, bugün yapılması planlanan ama başka bir tarihe ertelenen ikinci mecliste müdürlerin görevlerinden alacaktı. Meclis olsaydı, özellikle daire başkanlığı kadar yetkisi olan bazı müdürlerin görevlerine son verilecekti.

YOL HARİTASI HAZIR
Öte yandan Güngör’ün özellikle Türkiye Belediyeler Birliği ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olan Fatma Şahin ile birlikte, bakanlıkları ziyareti sürüyor. Hem şehir adına hem de ülke adına birbirinden önemli işlere imza atmak için çalışan Güngör’ün A Takımının (Daire başkanları) ise hazır B takımı (Daire Müdürleri) çalışmaları içinde olduğu bilgisine ulaşıldı
KANAL 46 DUYURMUŞTU

Yaptığı haberler ile kamuoyunu doğru bilgilendiren, Kahramanmaraş’ın en etkin haber sitesi olan Kanal 46, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesindeki tüm değişimleri bilerek yine farkını ortaya koydu.

SIR GİBİ SAKLANIYOR

Göreve gelir gelmez halkın takdirini kazanan değişimler yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, değişim silsilesine önceki günlerde 6 daire başkanını görevden almıştı. Alınan dairelerin yerine atama yapılması için yarın ki meclisin beklendiği öğrenilirken, dairelerin müdürlük kısımlarında ise köklü değişimler yaşanacağı bildirildi.

Kanal 46 istihbarat servisinin aldığı bilgilere göre, Hayrettin Güngör’ün ajandasında bulanan notlara göre, daire başkanlığı kadar etkin olan müdürlüklerde değişim yapacağı bilgisine ulaşıldı. Hangi müdürlerin görevden alınacağı sır gibi saklanırken, yapılan değişiklikler sonrası belediyenin etkin olarak yeni mesaisine başlayacağı da gelen bilgiler arasında

KANAL 46 NEYİ NE ZAMAN DUYURDU?
8 NİSAN
BAŞKAN GÜNGÖR İLK O KURUMA ATAMA YAPTI

Yapılan itirazlar nedeniyle mazbatasını Cuma günü alacak olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ilk atamasını KASKİ Genel Müdürlüğüne yaptı. KASKİ’ye Ankara Su ve Kanalizasyon İşleri’nde Genel Müdür Yardımcılığı yapmış Doç. Dr. Özgür Özdemir getirildi.
11 NİSAN
BAŞKAN GÜNGÖR O EKİBİN TAMAMINI DEĞİŞTİRİYOR!

İlk olarak KASKİ Genel Müdürlüğüne atama yaparak belediye kadrosunu güçlendiren, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, özel kalem müdürünü de değiştirdi.Aday gösterilmesinin ardından çalışma ekibi uzun süredir merak edilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün ekibi netleşmeye başladı. Ekibinin büyük çoğunluğunu il dışında alanlarında rüştünü ispat etmiş uzman ekipten yana kullanacağı tahmin edilen Güngör’ün ilk ataması KASKİ’ye oldu. Güngör’ün ikinci ataması ise 7/24 dirsek teması yürüteceği özel kalem müdürlüğünde oldu. Özel kaleme Allattin Parlak getirildi.
12 NİSAN
BAŞKAN HAYRETTİN GÜNGÖR’ÜN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ KİM OLACAK?

Başkan Güngör, Türkiye Belediyeler Birliğinde Genel Sekreterlik yaptığı dönem içiresinde İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Şırnak Belediyesi’ne kadar tüm parasal trafiği yani kurumsal hafızaya sahip bir bürokrat olarak çalıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Adayı olarak Güngör’ü işaret etmesi ile birlikte, 4 ay boyunca etkin bir seçim kampanyası yürüten Başkan Güngör, yönetim şeklini belirledi. Kendi ekibi ile Kahramanmaraş’ı ilmek ilmek gezen Hayrettin Güngör, Belediye Başkanı da olunca atamaları da tek tek gerçekleştirdi.
22 NİSAN
HÜSEYİN AĞIR GÖREVİNDEN ALINDI

Önemli değişikliklerin sinyalini veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı hayrettin Güngör, Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ağır’ın görevinden alınmasını belediye Meclisinde oyladı. Buna göre, Ağır oy birliği ile görevinden alındı. Kanal 46 istihbarat servisinin sabah saatlerinde kamuoyuna duyurduğu haberin doğruluğu kesinleşti. Buna göre Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan ayrıca Teftiş Kurulu Başkanı olan Hüseyin Ağar’ın Teftiş Kurulu Başkanlığı kaldırıldı. Ayrıca Hüseyin Ağır’ın Genel Sekreter Yardımcılığında da istifası kabul edildi. Öte yandan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Resmi İnternet sitesinden de Hüseyin Ağır’ın isminin kalktığı görüldü.
22 NİSAN 2019
KASKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCILARI KALKTI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi meclisinde önemli kararlar çıktı. Buna göre, 5 unvansız daire başkanlığı kalkarken, Yazı Kararlar Daire Başkanlığı, Personel Yazı İşleri Daire Başkanlığı olarak birleştirildi. Öte yandan KASKİ Genel Müdür Yardımcıları ve
22 NİSAN 2019
BELEDİYE DE KİMLER GİDİYOR? KİMLER KALIYOR?
10 Nisan’da koltuğunu devir alan ritüel gereği tüm daire başkanları ve sıralı müdürlerin istifasını alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kendi ile 5 yıl boyunca çalışacak 19 daire başkanı ile yaklaşık 64 birim müdürünün değişikliğini bugün veya yarın yapacağı öğrenildi.
25 NİSAN 2019
YENİ GENEL SEKRETER YARDIMCISI GELDİ! UNVANLARI ARASINDA ÖYLE BİR MESLEĞİ VAR Kİ?

Yaptığı radikal değişiklikler ile isminden söz ettiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, görevden aldığı Genel Sekreter Yardımcısının yerine o ismin atamasını yaptığı öne sürüldü. Unvansız Daire Başkanlığını kaldıran, 19 Daire Başkanlığını da 16’ya düşüren Hayrettin Güngör, kendi ekibini oluşturmak için özel bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda önceki gün yapılan ilk meclis toplantısında Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ağır’ı da görevinden alan Güngör, Ağır’ın yerine herhangi bir değişiklik olmazsa Ziraat Bankasında Teftiş Kurulu Başkanlığını yürüten Kahramanmaraşlı Mehmet Ertürkmen’i getirecek. Ertürkmen’in Ziraat Bankası Katılım’ın ilk Teftiş Kurulu Başkanı olduğu ve ekonomi konusunda önemli dereceleri olduğu öğrenildi. Öte yandan Ertürkmen’in 2006-2007 yıllarında Ziraat Bankası Spor Kulübü Genel Kaptanlık görevini de yürüttüğü öğrenildi.
02 MAYIS 2019
DAİRE BAŞKANLARI GÖREVLERİNDEN ALINDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Daire Başkanlarının bir kısmını görevden aldı. Buna göre Park Bahçeler Daire Başkanı Muharrem Bilen alınan ilk daire başkanı oldu. Etüt Projeler ve Park Bahçeler Daireler Başkanlığı ise Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlandı
02 MAYIS 2019
GENEL SEKRETER GÖREVİNDEN ALINDI MI?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Genel Sekreter Züver Çetinkaya’nın Daire Başkanı olması için talimat verdiği öne sürüldü. Alınan bilgilere göre, öğle saatlerinde birçok daireyi birleştiren Başkan Güngör, birleştirme işlemine devam ediyor. Buna göre İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı, Eğitim Daire Başkanlığı ile birleşerek İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı oldu. İnsan Kaynakları eski Daire Başkanı Abdulkadir Kırmacı’nın ise görevden alındığı öğrenildi. Yeni başkan ise Yasin Havan oldu.

03 MAYIS 2019
FEN İŞLERİ DAİRE BAŞKANI’DA GÖREVDEN ALINDI

Önceki gün 5 Daire Başkanını görevden alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, sabahın ilk ışıkları ile birlikte Fen İşleri Daire Başkanı Onur Erdiyi’de görevden aldı. Böylelikle 6 Daire Başkanı görevinden alınmış oldu. Kahramanmaraşlı halk tarafından merakla beklenen ve göreve gelir gelmez ilk olarak özel kalem müdürünü değiştiren daha sonra da, araçların ortak bir havuza toplanmasını sağlayan Başkan Güngör, daire başkanlarının 6’sını görevden aldı. Önceki gün deprem etkisi yapan görevden alınmalar bugünde sürdü.
03 MAYIS 2019
KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE O İSİMLER TEŞKİLAT ŞEMASINDAN ÇIKTI!

Uzun süredir beklenilen ve yeni ekiplerin geleceği konuşulan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde deyim yerindeyse tam bir değişim yaşanıyor. 5 unvansız daire başkanı (daire başkanı maaşı alan ama müdür olan) sonrası 6 Daire Başkanı daha görevinden alındı. Adaylığı ve adaylığı sonrası belediyeyi nasıl yöneteceği hep merak konusu olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, halk tarafından sosyal medyadan yazılan her olumsuzluğu düzeltti. İlk olarak daire müdürlerinde bulanan araçları garaja çeken Başkan Güngör, şimdi de bazı araçların satışa çıkaracağı öne sürüldü. Tasarruf tedbirleri kapsamında ilk olarak hiyerarşik yapıyı değiştiren Başkan Güngör, 5 unvansız daire başkanı (daire başkanı maaşı alan ama müdür olan) görevinden aldı. Ardından bazı dairleri birleştiren Güngör, dün ve bugün ise yeni ekibi için düğmeye bastı.

Haber: Kanal 46-Özel Haber/ Mustafa Kılınç