MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, nüfusu 10 binin altındaki yerel yönetimlerin gelirlerindeki kesintilerle ilgili ekonomik sıkıntıları meclise taşıyarak Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın yazılı cevaplaması için soru önergesi verdi.

Nüfusu 10 binin altında olan ve özellikle belde belediyelerin geriye dönük borçlarının birkaç yıl önce yapılandırıldığını ve bu bağlamda gelirlerinin yüzde 40’ının geriye dönük borçlarına karşılık düzenli olarak mahsup edilmekte iken, şimdi yeni bir uygulamayla borçların yüzde 15’ine de Maliye tarafından banka hesaplarına el konulmaya başlandığını öne süren Paksoy, şunları kaydetti:

“Ayrıca, yüzde 5’te İller Bankası payı olarak kesilmektedir. Şimdi gelen paranın yüzde 60’ının daha belediyelerin eline geçmeden kesildiğini düşünürsek geriye kalan paranın yüzde 40’ı ile belediyelerin personel maaşlarını dahi ödeyemeyecekleri aşikardır ve her geçen gün bu tür belediyelerin borcu artarak devam edecektir. Buradan hareketle belediyelerin geriye dönük borçlarının affedilmesi düşünülüyor mu? Yoksa belediyeler bu borçlarının altından nasıl kalkacaklardır?” (Ajans 46) (www.kanal46.tv)