Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır tarafından önce Van'da başlatılan ve daha sonra Kahramanmaraş'ta da hayata geçirilen "Tek Adımda Yatırım Bürosu" (TAY) Türkiye'ye örnek oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük takdirini toplayan proje artık Türkiye'nin tüm illerinde uygulanacak. Resmi Gazete'de de konu hakkında genelge yayınlandı. TAY, yatırım yapmak isteyenlerin bürokratik engellerle karşılaşmasını önlüyor.

Kahramanmaraş'ta Vali M. Niyazi Tanılır'ın talimatlarıyla ilin ekonomik ve sosyal açıdan gelişimine katkı sağlamak, yatırım yapmak isteyen kurum ve kuruluşların işlerini kurma sürecinde güçlükle karşılaşmaması için planlanan Tek Adımda Yatırım (TAY) Bürosu Kurma Projesi büyük bir önem taşıyor. TAY Bürosu işletmelerin kurulması için gerekli izinlerin ruhsatların, diğer resmi iş ve işlemlerin ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde tek elden hızlı bir şekilde yürütülmesini sağlıyor.

Karşılaşılan her türlü engel ve sorunlar tespit ediliyor ve girişimciler adına çözümü konusunda girişimlerde bulunuluyor. İşadamlarının bürokrasiden şikayetini kaldırma noktasında önemli bir proje olan TAY, artık tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılacak.

Bu projenin tüm illerde uygulanacak olmasının kendilerine büyük mutluluk verdiğini söyleyen Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır, işlemleri kamu personelinin takip ettiği projeyi işadamlarına her platformda dile getirdiklerini vurguladı. (Cihan)