Şimdiye kadar hafta sonu tatili Cuma ve Cumartesi olan Birleşik Arap Emirlikleri'nde, radikal değişiklik dünyaya duyuruldu.

Buna göre, hafta sonu günleri değişti. Cuma günü öğleden sonra başlayacak hafta sonu, Cumartesi ve Pazar günlerini de kapsayacak. Hafta içi 4,5 gün olarak kalırken, hafta sonu tatili ise 2,5 gün olacak.

Resim haber ajansı, yeni düzenlemenin 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olacağını aktardı.

Yeni dönemde iş günleri pazartesiden perşembeye kadar 07.30'da başlayıp 15.30'da sona erecek. Mesai saatleri cuma günleri yine 07.30’da başlayacak ama 12.00’de bitecek. Memurlar ayrıca cuma günleri evden çalışma veya mesai saatlerini esnek şekilde belirleme hakkına da sahip olacak.

Birleşik Arap Emirlikleri, 1 Ocak 2022'den itibaren iş günlerini beşten aza indiren dünyadaki ilk ülke olacak.

Hafta sonlarının uzatılması, BAE hükümetinin çalışanların performansı artırma ve iş-yaşam dengesini sağlama ve sosyal refahı yükseltme çabalarının bir parçası.

BAE yetkililerine göre yeni düzenleme, ülkenin küresel pazarla daha uyumlu olmasını sağlayacak. Bu sayede cumartesi ve pazarları hafta sonu olarak kabul eden ülkelerle ticari ve ekonomik işlemler sorunsuz yapılabilecek. Düzenleme aynı zamanda BAE merkezli ve çok uluslu şirketlere de fırsat sağlayacak.

Öte yandan, yetkililere göre düzenleme ticari fırsatları artırmakla da kalmayacak. Aynı zamanda BAE yurttaşlarına esnek, güvenli ve zevkli bir yaşam tarzı sunulmasında da rol oynayacak.

Kaynak:Milliyet