Lazer Epilasyon kadınların ve erkeklerin vücutlarında belirli bölgelere uygulanan ve kılların tamamen yok edilmesine yönelik yapılan bir uygulamadır. Hijyenik, kalıcı, konforlu etkileriyle kılların bir ömür boyu ortadan kaldırılmasını hedefleyen Lazer Epilasyon İstanbul Quartz Klinik profesyonel estetisyenler tarafından gerçekleştirilmektedir. Vücudumuzdaki tüylerden kalıcı olarak kurtulmanızı sağlayan Lazer Epilasyon ile ilgili tüm detaylar yazımızda.

Lazer Epilasyonu Tercih Etmeli miyim?

Lazer epilasyon yöntemini tercih etmelisiniz. Diğer klasik tüy alma yöntemlerinde kılların geriye dönerek batık oluşturma ihtimali çok yüksektir. Batıklar hem çirkin bir görüntüye sebep olurlar hem de alındıklarında kırmızı leke bırakırlar. Jilet kullanılarak alınan tüyler ertesi gün ya da bir gün sonra çıkarak yine sizi zor durumda bırakır. Jilet kılları sertleştirir, köklerini kuvvetlendirir. Ağda yöntemi ise artık çok eskilerde kalmış bir yöntemdir. Ağda yönteminde kıllar çekiştirilerek alındığı için kopma olasılığı çok yüksektir. Özellikle genital bölgeye uygulanan ağdada genital bölge uzayarak sarkar. Bu da çirkin bir görüntüye sebep olur. Kılların çıkma aşamasında kaşıntıya sebep olarak bölgenin yıpranmasına sebep olur. Lazer epilasyon yıllarca tüylerinizden kalıcı olarak kurtulmanızı sağlar.

Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır?

Lazer epilasyon işleminden birkaç gün önce uygulama yapılacak alan jiletle traş edilerek tüylerden tamamen temizlenmesi sağlanır. Bir iki gün içerisinde milimetrik olarak uzayan kıllar lazer epilasyon cihazının kılı ve kıl kökünü görmesi bakımından önemlidir. Soprano Ice Lazer Platinum ve Titanium lazer epilasyon cihazları kıl köklerini kıl gövdeleriyle beraber kademeli olarak ısıya maruz bırakır. Kılların hasar görmesi sağlanarak yavaş yavaş ortadan kaldırılması hedeflenmektedir. Cihazların cildi -3 dereceye kadar soğuttukları safir buz başlıklarıyla her mevsim rahatlıkla uygulanabilmekte. Lazer epilasyonun olmazsa olmazlarından olan seans istikrarı bu sayede aksatılmadan uygulanabilmektedir.

Lazer Epilasyon Öncesi-Sonrası

Lazer epilasyon yapılmadan ve yapıldıktan sonra uygulanması ve dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. Lazer epilasyon yapılmadan bir hafta öncesinde ve yapıldıktan bir hafta sonra güneşe çıkmamak ve cildi güneşten korumak ve gerekiyor. Uygulama alanına SPF30 sürüldükten sonra dışarı çıkması önerilir.

Lazer Epilasyon istanbula gelirken vücutta ve yüzde hiçbir kremin, kozmetiğin, makyajın, parfüm ve deodorant gibi koku verici esansların, krem ya da losyonun kullanılmaması önemlidir. Lazer ışın demetleri kozmetik ürünlerle etkileşime girerek cilt üzerinde lekelenmelere ve renk koyulaşmalarına sebep olur.

Lazer Epilasyon Avantajları 

FDA onayına  ve SHR Patentine sahip onaylı epilasyon cihazları olan Soprano Ice Lazer Platinum ve Titanium Lazer cihazları özellikle sıcak yaz aylarında serinletici etkisiyle konforlu ve acısız epilasyon keyfi yaşatır. Lazerde bulunan farklı dalga boyları lazerin etkisini arttırıcı özelliktedir. Aynı zamanda safir buz başlıkları cildi belirli bir seviyeye kadar soğutarak kişinin epilasyon sırasında irite olmasını sağlar. Başlığın serinletici etkisi sayesinde dört mevsim rahatlıkla kullanılabilmektedir. Ciltte yanık ya da yara izi gibi bir iz oluşması da yine bu sayede engellenmiş olur. Cihazda bulunan birbirinden farklı uygulama modları sayesinde kişiye masaj konforu sağlamaktadır. Diğer lazer epilasyon cihazları açık ten koyu kıl ikilemesinde etkiliyken, Soprano Lazer ve Titanium cihazları bronz ve koyu cilt tipine ve açık renk kıl üzerinde de yoğun ve güçlü etkiye sahiptir.

Lazer Epilasyondan Sonra Kıllar Tekrar Çıkar Mı?

Lazer epilasyonunda uygulama yapılacak bölgeye belirli aralıklarla uygulanan üçlü sisteme sahip diode ışık kaynağı demeti, kılları ve kıl köklerini yıpratarak tamamen yok olmaları hedeflenerek üretilmiş üst teknoloji epilasyon cihazlarıdır. Düzenli yapıldığı takdirde %90 oranında kıl köklerine zarar vererek yeniden kıl oluşması engellenir. Uygulama seansları bittikten sonra tekrar kıl çıkması ya da vücudun kıl kökü oluşturması fizyolojik bakımdan mümkün değildir. Bu bakımdan Lazer Epilasyon yapıldıktan ve seanslar tamamen bittikten sonra kıllar tekrar çıkmaz

Lazer Epilasyon Fiyat Bilgisi Alabilir Miyim?

Bakanlığı onaylı merkezlerin internet ve haber sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Vücudunuzdaki istenmeyen tüylerinizden ve kıllarınızdan konforlu ve rahat bir biçimde kurtulmak içina Alanında eğitimli ve uzman estetisyenlerimiz tarafından uygulanan Lazer Epilasyon İstanbul Quartz Klinik +90 212 241 46 24 nolu telefon numaramızı arayarak bizlere ulaşabilir, randevu oluşturabilirsiniz.