Havalar aşırı soğuduğunda, yol koşulları ve diğer faktörler bir araya geldiğinde araç bakımlarının doğru yapılmış olması gerekmektedir. Aracınızda bulunan soğutma sistemleri veya ısıtıcılarda oluşan arızalar veya cam yıkama tanklarında oluşan donmalar özellikle kış aylarında araçlarda çıkan en temel sorunlar arasındadır. Aşağıda belirteceğimiz maddelerle araç bakımı için yapmanız gereken rutin bakım ipuçlarını listeleyeceğiz. Bu onlarımlar sayesinde kış aylarında aracınıza gelecek hasarları önleyebilir ve hem zamandan hem de bütçenizden tasarruf edebilirsiniz.

Isıtma Sistemi Arızası

Mekanik bir sistem yarı zamanlı olarak çalıştığında beklenmedik hasarların meydana gelmesi oldukça yaygındır. Çoğumuz ısıtma sistemimizi soğuk havalarda ve kış mevsimlerinde kullandığımız için ısıtma sistemiyle ilgili bir problemi daha erken keşfetme şansımız olmuyor. Verimli bir şekilde çalışması bir çok parçaya bağlı olan araç ısıtma sisteminde bir problem farkettiyseniz hemen çalıştırmayı durdurup profesyonel bir tamirciye gitmeniz gereklidir.

En Önemli Konulardan Biri “Lastik Değişimi”

Kışın aracınızda yaz lastiği veya aşınmış herhangi bir lastik kullanmanız durumunda aracın çekiş gücü düşmekte, fren mesafesi uzamaktadır. Kış ayına girmeden önce 225 55 r17 lastiklerinizi kontrol ettirmeli ve seyahat ettiğiniz rotaya uygun lastikleri aracınıza taktırmalısınız. Soğuk hava koşulları ve yoğun kar yağışlarına maruz kalan bir bölgedeyseniz hankook lastik fiyatları sayfasından kış lastiği satın almanızı tavsiye ederiz.

Ön Cam Silecek Moturunda Oluşabilecek Arıza

Kışın yağmur ve kar yağışı yaygın olan bir konudur. Sonuç olarak ön cam silecekleri sıkça kullanılmaktadır. Kar veya çamur birikintilerinden dolayı ön cam sileceğinin zorlanması gibi durumlarda, silecek camınızın motoru arızalanabilir. Silecek motorunun bağımsız olarak çalışan birkaç ayrı parçası bulunmaktadır. Bazen basit bir sigorta veya parça ile arıza giderilirken bazen de tüm motorun değişmesi gerekebilir.

Motor Yağınızı Kontrol Edin

Araç motorunun çalışması ve parçalarının hareket etmesini sağlayan en önemli bileşenlerden biri olan motor yağı, kış ayından önce kontrol edilmelidir. Motor yağınızın değişme zamanı gelmesine rağmen değiştirmemeniz ve kış aylarında donmasına sebep olması aracınızda çok büyük masraflara neden olabilir.