Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası ulusa seslendi. Erdoğan, 18 TL'yi aşan dolar kuruna karşı alınan yeni önlemi açıkladı. TL mevduatına kur kalkanı geldiğini duyuran Erdoğan'ın açıklaması sonrası dolar tepetaklak oldu. Sabah saatlerinde dolar 12 TL'nin altını görürken, döviz büroları açılmadan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

BAŞKAN ERDOĞAN DUYURDU: MEVDUATA KUR FARKI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ulusa sesleniş konuşmasında TL mevduatına kur kalkanı geldiğini duyurdu. Erdoğan, 'Ben milletime güveniyorum. 19 yıldır bu ülkeyi biz yönetiyoruz. Bize güvenin" dedi. Erdoğan, TL mevduatına geçen vatandaşların kazancının kurun altında kalması halinde farklarının ödeneceğini bildirdi.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASI SONRASI 1 MİLYAR DOLAR BOZDURULDU

Başkan Erdoğan'ın konuşması ile dolar kısa sürede 12,27'ye kadar çekildi. Gece yarısı 1 milyar dolar bozduruldu. Bankaların sistemlerini kapatması ile dolar kuru bozdurma işlemlerinde bazı sorunlar yaşandı.

DOLAR BOZDURMA KUYRUĞU BÜROLAR AÇILMADAN BAŞLADI

Bu sabah vatandaşlar sabahın ilk ışıkları ile dolarları bozdurmak için döviz bürolarına akın etti. Büroların önlerinde uzun kuyruklar oluştu.

DOLAR 11 TL CİVARINDA SEYREDİYOR

Vatandaşların yoğun şekilde dolar bozdurması ile kurdaki düşüş sürüyor. Dolar sabah saatlerinde önce 13, daha sonra 12 TL'nin altını gördü. Saatler 09.20'yi gösterirken kur 11.15 seviyelerinde seyrediyor.

Kaynak: Sabah