Kuruluş çalışmaları tamamlanarak resmiyet kazanan Yeni Nesil Aktif Gazeteciler Derneği, mesleğe yenilik ve farklılık kazandırmayı hedefliyor.
Geleneksel ve toplumdan uzak gazetecilik anlayışından ziyade yeni nesil iletişim araçları ve yeni nesil aktif gazetecilik anlayışıyla çalışmalarına başlayan YENAD, hem üyeleri hem de bütün gazetecileri kapsayacak projeleri hayata geçirmeyi planlıyor.
Hem sahada hem de yayıncılık alanında aktif olmayı hedefleyen YENAD, mesleğin son yıllarda gördüğü itibar kaybının önüne geçmeyi istiyor. 
Derneğin kurucu Başkanı Zeki Demir yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Öncelikle kuruluş amacımız makam, mevki, koltuk sevdası, çıkar hesabı, rant kapısı değildir. Kaygımız mesleğimizin ve meslektaşlarımızın maddi ve manevi kazanımlarını artırmak, bundan önce kanunlar ve etik değerler çerçevesinde hizmet anlayışıyla kaybedilen itibarı, saygıyı, güvenilirliği yeniden kazanmaktır. Elbette ki şu anki mevcut derneklerimiz de mesleğe ve meslektaşlarımıza yönelik çalışmalar yapıyor. Ancak bizim hedeflediğimiz kapsamda ve ölçüde değil. Üzülerek ifade etmek isterim ki, daha önce bu minvalde çalışmalar yaptık, herkese çağrıda bulunduk. Ama bu sesimiz maalesef duyulmadı biz de istediğimiz seviyeye gelemedik. Kuruluşumuzu aslında bu mecburiyete dayanmaktadır. Bugün az olabiliriz ancak yarın çok daha fazla ve güçlü olacağımıza inanıyoruz. 
Dikkat çekmek istediğim önemli hususlardan biri de şu anda içinde bulunduğumuz durumun asıl müsebbiplerinin gazetecileri olduğudur. Yani dışarıdan bize zarar veren yok tam aksine biz kendimize zarar veriyoruz. Çünkü biz mesleğimizi kanunlar ve etik değerler doğrultusunda yapmak zorundayız ve bundan uzaklaştığımıza inanıyorum. Amacımız bunları sağlamaktır. Bir karınca misali bu sevda ile yola çıktık, amacımız kesinlikle başarıdır olmaz ise de biz üzerimize vazifeyi yapmış olmanın rahatlığı ve huzuru içinde olacağız.
Bu düşüncelerle, bizimle aynı kaygıyı, aynı sevdayı, aynı hedefi paylaşan meslektaşlarımızı derneğimize davet ediyoruz. Fikirleri, önerileri, tavsiyeleri bizim rehberimiz olacaktır.”

Yeni Nesil Aktif Gazeteciler Derneği Yönetimi şu isimlerden oluşuyor: 
1.    Zeki Demir
2.    Mehmet Serhat Topalca
3.    İsmail Bağrıaçık
4.    Mustafa Kılınç
5.    Alaattin Fıstık
6.    Cihan Ahmet Cesur
7.    Emre Kaplan