İlçeye bağlı Ulubahçe Şehit Ahmet Yumrutaş İlkokuluna Kahramanmaraş Eğitim Vakfının Kahramanmaraş Temsilciliğini yürüten Abdulhakim Eren ile Erdoğan Güçlü tarafından yardımda bulunuldu.

İlçe Kaymakamı Adil Nas, İlçe Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo AK Parti İlçe Başkanı Harun Eskigün’ün katıldı törende bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı Adil Nas, bu tip yardımları önemsediğini belirtti.

Nas şöyle konuştu: “Vakfımızın ilçemizde bu faaliyeti takdir ediyoruz. Devletimiz her alana ulaşmaya çalışıyor fakat dediğiniz gibi bazen bütçe sıkıntıları oluyor. Bu sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Bu aşamada hayırsever vatandaşların sivil toplum kuruluşlarının devreye girmesi gerekiyor. Bugün memnuniyetle ifade edelim ki Kahramanmaraş Eğitim Vakfı, Ulubahçe köyümüzdeki ilkokulun, gerek öğrencilerimizin gerekse okulumuzun ihtiyaçlarını gidermesi gerçekten memnuniyet verici. Bu tür faaliyetlerin artmasını bekliyoruz”

HERKES ÇOK MUTLU OLDU

Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan’da şunları dile getirdi: “Kahramanmaraş Eğitim Vakfının Kahramanmaraş temsilcileri olan, eğitimdeki büyüğümüz Sayın Abdulhakim Eren ile uzun yıllar Bürokratik yaparak ülkemize hizmet eden Erdoğan Güçlü beyefendiye eğitime vermiş olduğu bu önemden dolayı teşekkür ediyorum. Bizi ziyarete geldiklerinde yardım talebinde bulunduk. Kendileri bunu çok güzel ve makul bir şekilde karşıladılar. Ulubahçe mahallemize geldiler. İnceleme yaptılar. Bugün de Ulu bahçedeyiz. Hemşirelerimiz mutlu, muhtarımız mutlu, okul müdürümüz ve öğrencilerimiz mutlu. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize giydirdik öğrencilerimiz çok memnun oldu. okulun ihtiyaçlarını vakfımız üstlendi”

HER ZAMAN YARDIMA HAZIRIZ

Burada bir açıklama yapan Kahramanmaraş Eğitim Vakfının Kahramanmaraş Temsilciliğini Yürüten Abdulhakim Eren: “İbrahim Yılmazcan’ı ziyarete geldiğimizde Eğitim Vakfı olarak bir okulumuzda destek olur musunuz? Dedi. Bizim Yönetim Kurulumuz Üyemiz olan Halil Arık Bey'i kaybettik. Biz de onun okulunu seçtik. Bu okul Türkiye'deki birçok kuruma yöneticilik yapmış öğrencilere yetiştiren okul. Halil Arık Bakanlık başmüfettişiydi. 25 yıl lise Müdürlüğü yaptı. Mete Eskigün siyasette bayağı bir zaman geçirdi. Ünal Arık Cumhuriyet Başsavcısıydı. Yine Yaşar Aygördü Bakanlık Başmüfettişiydi. Mahmut Arık Sağlık Müdür Yardımcısı idi. Buranın eğitim seviyesi gerçekten çok yüksek. Ayrıca Halil Arık’ın anısını yaşatmak istedik. Geldik köyümüzde keşif yaptık. Okul müdürü ile görüştük. Eksikleri tamamladık. Okulun iç cephe boyasını çok kötü olduğunu gördük. Tamamını yaptık. Yine öğrencilerimize giyim, ayakkabı, mont, bere aldık. 30 tane kitap getirdik, öğrencilerin seviyelerine göre. Anasınıfında hamur ve Lego getirdik. Bunun yanında satranç takımları aldık. Kırtasiyenin tamamını aldık. Kaymakam ve Başkan bey çok büyük ilgi gösterdiler. halkımız çok büyük ilgi gösterdi. Bu bizi mutlu etti” dedi

GAYEMİZ EĞİTİM

Kahramanmaraş Eğitim Vakfının Kahramanmaraş Temsilciliğini Yürüten diğer üye Erdoğan Güçlü ise şunları dile getirdi: “Bizim bütün gayemiz eğitimde toplumumuzun ve özellikle Kahramanmaraş'ın eğitim seviyesinin yükselmesi. İyi nesiller yetiştirilmesi. Bizim amacımız bu. Öğrencilerimize karşılıksız burs verdik. Bu yıl 120 tane üniversitede okuyan gerek Ankara'da gerek Kahramanmaraş'ta öğrencilerimize burs verdik. Buna da devam edeceğiz. Burs verenlerimize, yardım eden hayırseverlerimiz ne kadar fazla olursa o kadar vakfi faaliyetlerde artacak. Halkımıza bir öğrencide sen okut diyoruz. Bir öğrencinin maliyeti 1 senede yıllık bin 500 TL. bin 500 TL bu devirde o kadar çok yüksek bir para değil. Varlıklı olan insanlar böyle bir yardımı teveccüh ikramda bulunurlarsa bizde arada olarak fakir öğrencilerimizi tespit ediyoruz onlara veriyoruz. Onların istikballerini temin bakımından mutlu oluyoruz. Bizim vakıf olarak her zaman faaliyetlerimize devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra da daha da hızlandırarak devam etmek istiyoruz. Vakfımız gerçekten çok kaliteli bir vakıf iyi hizmet veriyor”