Kahramanmaraş Belediyesi’nin AK Partili Belediye Meclis üyesi Mimar Nihan Büyükdereli'nin adı Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimler öncesi milletvekili aday adaylığı için kulislerde konuşuluyor.

Partinin çeşitli kademelerinde görev alan ve parti Genel Merkezinin uygun görmesi halinde Kahramanmaraş'a hizmet yarışında var olması beklenen Büyükdereli'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle bu dönem meclise bayan vekil girmesi konusunda talepleri değerlendirecek olması nedeni ile listeye girme yönünde şansının yüksek olacağına dikkat çekiliyor.

Kahramanmaraş kamuoyunun tanıdığı bir isim olan MÜSİAD Başkanı Ali Cilve’nin kızı olan Büyükdereli, şu anda gündemde bulunan bayan aday adayları arasındaki en ciddi isimlerden birisi olarak dikkat çekiyor.

NİHAN BÜYÜKDERELİ'NİN ÖZGEÇMİŞİ

Nihan Büyükdereli, 1981 Yılında Kahramanmaraş 'da doğdu.

Kahramanmaraş Çukurova Elektrik Anadolu Lisesini 3 .olarak bitiren Nihan Büyükdereli, 2003 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık Bölümünden yine Bölüm 3.'sü olarak mezun oldu.

Büyükdereli, aynı yıl üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsünde Mimari Tasarım üzerine yüksek lisans eğitimine başladı ve 2006 yılında mezun oldu.

Yüksek lisans eğitimi sırasında mimarlık bölümünde asistan olarak derslere giren ve bir takım makale çalışmaları hazırlayan Büyükdereli, aynı zamanda da kendi aile şirketinde çeşitli konut, fabrika, iş merkezi ve okul gibi birçok projenin tasarımına imzasını attı.

Büyükdereli, 2007-2009 yılları arasında Amerika’nm Georgia Eyaletinin Atlanta Şehrinin GATECH ve SPSU üniversitelerinde yapı projesi yönetimi üzerine bir takım yüksek lisans çalışmaları yaptı.

2009 yılında Türkiye'ye dönen Büyükdereli, kurduğu mimarlık şirketinde çalışmalarına devam ediyor.

2009 Mart ayındaki yerel seçimlerde Belediye Meclis üyesi olarak Kahramanmaraş Belediyesi Bayındırlık ve İmar Komisyonu Üyeliğine de seçilen Büyükdereli, aynı zamanda Türkiye Tarihi Kentler Birliği ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği kurumlarında Kahramanmaraş Belediyesinin temsilcisi olarak çeşitli görevler alıyor.

Almanca ve iyi derecede İngilizce bilen Nihan Büyükdereli, evli ve bir çocuk annesidir. (Memleket / www.kanal46.com)