2010 yılının Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Kongresi için geriye sayım sürerken, Milli Eğitim eski Şube Müdürlerinden Hürriyet Gürsel Taşın da basın toplantısı yaparak neden aday olduğunu açıkladı.

Geçen hafta sonu yaptığı basın toplantısında CHP Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat, merkez ilçe kongresinde Taşın’a destek verdiğini belirterek; “Ben siyaset yapıyorum elbette taraf olacağım” diye konuştu.

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Galip Yılışın’ın da destek verdiği isim olan ve parti binasında basın toplantısı yapan Hürriyet Gürsel Taşın; “Adaylığım süreci içinde tüm partililerimden birlik ve beraberlik adına onay ve destek bekliyor, diğer adaylarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Emekli eğitimci Taşın; ‘Amacım parti içerisinde bütünleşmeyi sağlamak’ diyerek gençlik yıllarından bu yana siyasetin çok çeşitli kademelerinde görevde bulunduğunu söyledi.

Aday Taşın, “Şimdi ise, parti tabanındaki arkadaşlarımın teşviki, milletvekilimiz Durdu Özbolat, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Fatmalı Belediye Başkanımız Servet Bekereci ve partili arkadaşlarımızın desteği ile CHP Merkez ilçe başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Bana destek veren, beni onurlandıran herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Devlet memurluğu süresince öğretmenlik, okul idareciliği ve Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunduğunu kaydeden Taşın, hiçbir zaman doğruluk, dürüstlük, hak ve hukuktan ayrılmadığını dile getirdi. Ak Parti’nin iktidara gelmesiyle Gaziantep’in bir köyüne sürgün edildiğini iddia eden Taşan sözlerini şöyle sürdürdü:

“2006 yılında da emekliye zorlandım. Amacım Kahramanmaraş’ta partili partisiz herkesi kucaklamak, parti içinde birlik ve beraberlik anlamında bütünleşmeyi sağlamaktır. Yeniden yapılacak köy ve mahalle örgütlenmeleriyle oyumuzu artırıp, bunun neticesinde de milletvekili sayımızı artırmak olacaktır. Adaylığım süreci içinde tüm partililerimden birlik ve beraberlik adına onay ve destek bekliyor, diğer adaylarımıza başarılar diliyorum.”

Taşın, daha sonra basın mensuplarının adaylığıyla ilgili sorularını cevaplandırırken, toplantıya katılan CHP İl Başkanı Galip Yılışın’da Hürriyet Gürsel Taşın’ın adaylığına destek verdiklerini ve yanında yer aldıklarını söyledi. Taşın'ın basın toplantısında çok sayıda partili de hazır bulundu. (www.kanal46.com)