Adana eski Defterdarı ve 22. dönem CHP milletvekili Kemal Sağ, Kıbrıs Meydanı Hatemoğlu mağazası bitişiğinde açtığı seçim bürosunun açılışını CHP Genel Sekreter ve parti sözcüsü Bihlun Tamaylıgil ile birlikte yaptı. Havanın sağanak yağışlı olmasına rağmen CHP’li partililer bina içi, dışı ve 2 katını tıka basa doldururlarken CHP Genel Sekreter ve parti sözcüsü Bihlun Tamaylıgil; 'Bunlar CHP’nin iktidara ayak sesleridir. Sizlerin desteği ile 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde mutlaka iktidarı kucaklayacağız' dedi.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, "Hortumların yönü değişti, vatandaş yerine yandaşın menfaatlerinin ön plana çıktığı süreç işledi" dedi.

Tamaylıgil, Kahramanmaraş'ta partisinin milletvekili adaylarından Kemal Sağ ile Murat Kapan'ın Seçim bürolarının açılışında, AK Parti'nin televizyonda yayımlanan reklamlarında kullanılan "Hayaldi, gerçek oldu" sloganını eleştirdi.

Aslında gerçeklerin hayal olduğunu, verilen sözlerin gerçekleştirilmediğini öne süren Tamaylıgil, "Baktığınızda üç söz verdiler; 'yoksulluk mücadelesi, yolsuzluk mücadelesi ve yasaklarla mücadele edeceğiz' dediler. Yolsuzlukla mücadelede acaba başarılı olundu mu? Hayır. Hortumların yönü değişti, vatandaş yerine yandaşın menfaatlerinin ön plana çıktığı süreç işledi. Yasaklarda süreç olumlu yönde değişti mi? Hayır. Baskı ve korkunun hakim olduğu bir demokrasinin yerine baskı imparatorluğunun hakim olduğu günleri yaşadık" dedi.

Tamaylıgil, Türkiye'de 3. 5 milyon olan yoksul sayısının 13. 5 milyona çıktığını ifade etti. İnsanların yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşadığını savunan Tamaylıgil, "Bir de övünülerek ne dendi? 'Herkesin cebinde 10 bin Dolar para var... ' Yılda 10 bin dolarla 4 kişilik bir ailenin geliri demek ayda 5 bin liranın o haneye girmesi demek. Var mı böyle bir para? Bugün baktığınızda insanlar açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşıyor" diye konuştu.

YGS TEDİRGİNLİĞİ YAŞANIYOR....

Tamaylıgil, Ygs'ye giren öğrencilerin hepsinde bir tedirginlik ve rahatsızlık olduğunu savunarak, yetkilileri öğrencilerin sesini duymaya davet etti.

Tamaylıgil, şunları anlattı:

"Çocukları sınava giren ailelerle ilgili etrafa bir bakın. Hepsinde bir tedirginli ve hepsinde bir rahatsızlık. Ben çevremdeki arkadaşlarımla konuştuğum zaman diyorum ki 'Bugüne kadar sen çocuklarına matematik, fen ve edebiyat dersleri aldırttın üniversiteye girmesi için. Şimdi Ali Demir başta oldukça, oraya demir attıkça, şifre çözme dersi aldırman lazım. Şifreyi çözen sınavda başarılı olacak'. Bir de Demir'i, YÖK Başkanı ayrı koruyor, Başbakan ayrı koruyor ve Cumhurbaşkanımız ayrı kefil oluyor. Burada baktığınız zaman ey bu ülkeyi yönetenler, 1 milyon 700 bin çocuk ne diyor. Kefaleti vermeden önce onların sesini duy. Onların geleceğe bakış açısını bu derece yıkmak kimsenin hakkı mı?"

CHP'nin, Cumhuriyet'in emanetine sahip çıkan bir parti, devleti kuran Gazi Mustafa Kemal'in partisi olduğunu dile getiren Tamaylıgil, hem partinin hem de Cumhuriyet'in emanetine sahip çıkacaklarını vurguladı.

Tamaylıgil, Kahramanmaraşlıları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın kentte yapacağı mitinge çağırdı. Bu arada saat 14.30'da ise Sabahat Akkiraz konseri gerçekleştirilecek.