Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan, Kahramanmaraş Belediyesi’ni kazanmayı hedeflediklerini ve bunun için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

21 Haziran Cumartesi günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’nin de katıldığı İl İstişare Kurulu Toplantısı’nda konuşan Özkan, şunları kaydetti:

“Sayın Genel Başkan Yardımcım, Sayın milletvekilim, Çok kıymetli teşkilat başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Değerli Basın Mensupları, Bozkurt duruşlu, Asena bakışlı, Başbuğun emaneti, liderin yol arkadaşı, vefakar ve cefakar hanımefendiler beyefendiler. Sözlerime başlamadan önce hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Kahraman şehrimiz Türkiye’nin yüz ölçüm olarak 11. nüfus yoğunluğu bakımından da 17. büyük ilidir. Ama ne acıdır ki şehrimiz tarihin hiçbir döneminde ve hiçbir alanda bu rakamsal büyüklüğü hak eden büyüklüğe ulaşamamıştır. Hele hele son 6 yıldır genelde 19 yıldır da yerelde iktidar olan bu köhnemiş zihniyetin elinde her geçen gün de geriye gitmektedir. Bu gün Kahraman şehrimiz sağlıkta Türkiye 51.si OKS sınavlarında Türkiye 66.sıdır. Bu alanlarda büyüklüğünün gerisinde kalan şehrimiz ne acıdır ki sadece ve sadece yeşil kart kullanımında Türkiye 15.sidir. Devletine ve ülkesine bağlı ülkenin kaynaklarını heba etmeden çalışan milliyetçi ve mukaddesatçı insanların yaşadığı bu şehirde insanların dini ve vicdani değerlerini istismar ederek iktidara gelen inanç hortumcuları bu şehir ve içinde yaşayan insanlar için hiçbir hayırlı iş yapmamışlardır. İnsanların gözünü boyamak için dostlar alışverişte görsün mantığı ile yaptıkları işleri de ellerine yüzlerine bulaştırmışlardır. Her geçen gün pis kokuların artarak yükseldiği Kahramanmaraş Belediyesi’nin yaptığı uygulamalara baktığımızda bunu daha da net olarak görüyoruz.”

‘KÖHNEMİŞ ZİHNİYET BU ŞEHRİN KADERİ İLE OYNUYOR!’

“19 yıldır yerelde iktidar olan bu köhnemiş zihniyet bu şehrin kaderiyle oynamakta ve bu şehrin gelişmesinin önünü tıkamaktadır. İşte bakın bu şehrin en kıymetli yerlerinin kimlere peş keş çekildiğini, daha ömrü 15.yıldayken oto gar binasının satılıp yerine modern diye yutturulmaya çalışılan ucube bir binanın dikildiğini, 6 trilyona ne işe yaradığı bile bilinmeyen ve dün itibari ile 2. ölümcül kazanın olduğu bir köprülü kavşağı bize hizmet diye sunuyorlar, ama sorduğumuzda sanayiden öğretmen evinin önüne nasıl gideceğimizi tarif bile edemiyorlar. Kent içi trafik uygulaması adı altında trafik akışını keşmekeş ettiler.

İşte yarın Doğukent Yapı Kooperatifi’nin kongresi var insanlar para yatırmışlar ev sahibi olmak için ama ne zaman bitecek, kaça bitecek, ne kadar para toplantı, nereye harcandı, ne kadar daha ödeme yapılacak kimler buradan nasıl faydalanıyor kimsenin bir şey bildiği yok. Geçen gün bir toplantı yaptık sayın il başkanıyla birlikte bazı sorular sorduk cevaplar istedik belediyeden.. Mesela dedik ki çöp toplama ve arıtma tesisinin durumu nedir diye.. Hâlâ bekliyoruz ne cevap verecekler diye ama tık yok.”

‘BEN YAPTIM OLDU MANTIĞI İLE HAREKET EDİYORLAR’

“Ben yaptım oldu mantığı ile yapılan imar uygulamalarının nasıl ve ne şekilde yapıldığı ortaya çıktı. Adamlar 6 yıldır yönetmeliklere aykırı uygulama yapıyorlar haberleri yok, haberlerimi yok işlerine mi gelmiyor ayrı mesele, ama haklarını da yememek lazım bazı işleri de yapmıyor değiller. İş yeşil alanları arsaya çevirmeye gelince profesyonellikte ellerine kimse su dökemiyor. Her ay ortalama 50 tane imar tadilatını maşallah çok hızlı bir şekilde çözüyorlar, kaldırımların sökümü ve yapımını kimse bunlar kadar iyi yapamaz vesselam ama iş adına yakışır bir şehir için daha güzel ve müreffeh bir Kahramanmaraş için bir mega projeye gelince ortada elle tutulur gözle görülür hiçbir şey yok.”

‘HERKESİN BOYNUNUN BORCUDUR’

“Evet değerli arkadaşlar, 19 yıldır bu şehri ellerinde oyuncak gibi tutan bu zihniyetten kurtulma zamanı gelmiştir. Artık ele ele, sırt sırta vererek kahraman şehrimizin üstüne kendilerine ak diyerek gerçekte bir kara bulut gibi çöken bu zihniyeti yıkmak bu salonda bulunan herkesin boynunun borcudur. Buradan bir kere daha tekrar etmek istiyorum ki; ben ve yol arkadaşlığı yapmaktan büyük onur ve gurur duyduğum yönetim kurulu arkadaşlarım hiç birimiz şahsi bir beklentimiz olmadan tek ama tek amacımız; bu zihniyeti yıkmak ve Yüce Allahın izniyle 3 hilalli bayrağı Kahramanmaraş belediyesine asmaktır. Biz buna inanıyor ve kahraman şehrimizin kahraman insanlarına güveniyoruz. Hedefimiz büyük, niyetimiz halis inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla selamlarken içinde bulunduğumuz şu sıkıntılı günlerde bize muhteşem bir zafer hediye eden ay-yıldızlı milli takımımızı kutluyor bu zaferin milli birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini diliyor, saygılar sunuyorum.” (Ajans 46 - www.kanal46.tv)