Baykal'a ait olduğu ileri sürülen seks kasediyle ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcılığı henüz hiçbir soruya yanıt vermiş değil.

Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmesine neden olan görüntülerle ilgili Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada henüz somut bir gelişme olmaması bazı soruları gündeme getirdi.

Baykal, önceki gün istifasını açıkladığı basın toplantısında söz konusu görüntülerin iki haftalık bir döneme ait olduğunu söylemişti. Bu görüntülerin kim tarafından nasıl elde edildiği ve habervaktim.com adlı internet sitesine ne şekilde servis edildiği ortaya çıkarılırsa Baykal’ın komplo iddiaları da netlik kazanacak.

Baykal’ın istifa etmesine ve hükümeti kendisine komplo kurmakla suçlamasına neden olan söz konusu görüntülerle ilgili sürdürülen savcılık soruşturması kapsamında yanıtını arayan sorular şunlar:

* Çekimler nerede yapıldı, burası bir ev mi yoksa otel odası ya da misafirhane gibi bir yer mi?

* Çekimlerin yapıldığı yerle ilgili somut bir tespit yapıldıysa burada kamera araması yapıldı mı?

* İki farklı sahnenin olduğu görüntüler, aynı mekânın farklı odaları mı, yoksa bu odalar farklı mekânlarda mı?

* Görüntüleri internete ilk veren kim? İnternete ilk yükleyenlerin IP adresleri tespit edildi mi?

* İnternete ilk yükleyenlerin IP adresi üzerinde araştırma yapılarak, yükleyenlerin kimliği konusunda herhangi bir tespit yapılabildi mi?

* Bu görüntülerin Anayasa oylaması öncesinde 7 Mayıs 2010’da sabaha karşı saat 02.00’de habervaktim.com internet adresine düştüğü biliniyor. Vakit gazetesiyle bağlantılı olan habervaktim.com adlı internet sitesinin yöneticileri bu görüntüleri metacafe.com adresinden aldıklarını açıkladılar. Görüntüler metacafe.com adresine hangi tarih ve saatte yüklendi?

* habervaktim.com bu görüntülerin varlığından nasıl haberdar oldu. Site sorumlularına gece yarısı telefon ya da başka bir iletişim aracıyla mı bildirildi yoksa tesadüfen mi öğrendiler?

* habervaktim.com internet adresine görüntülerle ilgili konulan link hangi saatte verildi. Linkin internete yüklenmesiyle habervaktim.com adresine yüklenmesi arasında kaç saat fark var?

* Savcılık eldeki görüntüler üzerinde yurtiçinde ve yurtdışında teknik uzmanlara herhangi bir inceleme yaptırdı mı?

* CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan’ın iddiaları savcılığa ulaştı mı? Savcılık bu iddialarla ilgili ne yanıt verdi?

* Görüntülerle ilgili sürdürülen soruşturmada şu ana kadar ifadesine başvurulan kimse oldu mu?
Savcılık Deniz Baykal ve CHP Milletvekili Nesrin Baytok’un ifadesine başvurdu mu?

* Deniz Baykal, istifasını duyurduğu basın toplantısında Fethullah Gülen’i
kastederek ‘Pennslyvania’nın mesajı samimi’ dedi. Baykal’ı, Fethullah Gülen’in bu işte parmağı olmadığına ikna eden neydi?

* Deniz Baykal’ın elinde, bu görüntülerin arkasında devletin ya da hükümetin olduğu düşüncesine sevk eden somut bir kanıt var mı?

* Baykal basın toplantısında görüntülerin servis edenlerin aynı zamanda ‘CHP’yi yeniden tanzim etmek isteyenler’ olduğunu söyledi. Baykal, bu sözleriyle kimi ya da kimleri işaret etti?

(Radikal)