CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Soma'daki maden faciasıyla ilgili, "Millet olarak hepimizin başı sağolsun. Büyük bir acı. Olayın bir şekliyle aydınlatılması gerekiyor. Soğukkanlılıkla olayı araştırmamız gerekiyor" dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özel uçak ile THK Üniversitesi'nden Soma'ya hareketi öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. 


Dün öğleden sonra meydana gelen olayın kendilerini çok üzdüğünü dile getiren Kılıçdaroğlu, olaydan hemen sonra bölgeye bir grup CHP milletvekili gönderdiklerini anımsattı.


Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:


"Arkadaşlarımız olayın bütün ayrıntılarıyla gün yüzüne çıkması için çaba harcayacaklardı. Fakat olayın boyutlarının gittikçe büyüdüğünü gördük. Akşam, Sayın Kaymakamı arayıp bilgi aldım. Televizyonlarda gösterilen ölü sayısından çok daha fazla bir rakamı telafuz edince gerçekten irkildik, üzüldük. Millet olarak hepimizin başı sağolsun. Büyük bir acı. Olayın bir şekliyle aydınlaması gerekiyor. Sanıyorum bilirkişiler konuya el koyacaklardır. Olayın nasıl meydana geldiği, kayıpların nasıl olduğu. Neden bu kadar büyük can kaybının olduğunun da araştırılması gerekiyor. Soğukkanlılıkla olayı araştırmamız gerekiyor, acı çok büyük, yaralar taze, insanlar feryat içinde. Hepimizin biraz soğukkanlı davranarak olayı değerlendirmesi gerekiyor." 


Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine yarın başlayacağı İngiltere gezisini iptal ettiğini de söyledi. 


İngiltere'ye üniversitenin davetlisi olarak gideceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Oradaki gençlerin davetiydi, herhalde onlar da bunu anlayışla karşılayacaktır. Daha sonra koşullar uygun olursa tekrar gideriz" dedi. 


Kılıçdaroğlu açıklamasının ardından yanındaki bazı genel başkan yardımcılarıyla Soma'ya hareket etti. 


 


(AA)