Numan Kurtulmuş “Buradan çıkan topraklarla, İstanbul Boğazı'nın ortasına bir ada yapalım. Oraya da Sayın Başbakan'a bir devlet başkanlığı sarayı yapalım." dedi.

Kurtulmuş, Eyüp'te vatandaşlarla biraraya gelerek, Has Parti Eyüp İlçe Başkanlığı'nın açılışını yaptı. Kadın milletvekili adaylarının hazır bulunduğu alanda konuşma da yapan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Çılgın Proje' olarak bilinen 'Kanal İstanbul' ile ilgili eleştirilerde bulundu.

"ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM GÜNLERİNDE DAHA DA AĞIR HAKARETLERİ GÖRECEKSİNİZ"

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Eyüp'te esnafla ve vatandaşlarla buluştu. Burada bir konuşma yapan kürsüdeki konuşmasında iktidar ve muhalefete yüklendi. Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Kanal İstanbul projesini de eleştirdi.

Kurtulmuş, 2011 seçimlerinin şimdiden mutlak olan bir sonucu olduğunu kaydederek " Eski Türkiye'nin esaki siyasetin tarihe karılacaktır. Eski Türkiye'nin eski siyaset üslubu devam etmeyecektir çatışma üzerine kurulan, kamplaşmaya dayanan karşı taraftakini ötekileştiren siyaset üslubu geride kalacaktır. Has Parti bunun için büyüyor." dedi.

Kurtulmuş'un konuşması zaman zaman " Başbakan Kurtulmuş " sloganlarıyla kesildi. Konuşmasında iktidar ve muhalefet partisine de yüklenen Kurtulmuş, " Birisi diyor ki Kemal Efendi, öteki diyor Recep Bey, birisi diyor ki 'Bu ayvayı Recep Bey'e yedireceğim.' öteki diyor ki 'Con Ahmet'in devir daim makinesi ' , birisi diyor ki 'Sen merdiven çıkmayı bile bilmiyorsun ' öteki diyor ki 'Sen de beygire binmeyi bilmiyorsun '.Birisi diyor ki ' Eğer orada gösteri varsa ben de 10 bin genci çıkartırım.

Öteki diyor ki sen 10 bin genci çıkartırsan, ben de bin tane bozkurdumla Kasımpaşa'ya seni süpürürüm diyor. Biris diyor ki ' Ben kurtlarla çakallarla uğraşmam gel hadi erkeksen gel kahvenin önünde kavga edelim ' diyor. Öteki de a diyor noktayı koyuyor. Önümüzdeki seçim günlerinde daha da ağır hakaretleri göreceksiniz . İşte milet bu üsluptan bıktığı için Has Parti'ye yöneliyor Has Parti'nin gözünün içine bakıyor." dedi.

Kurtulmuş, "Hadi bakalım üniversite sınavına girecek gençlerimize nasıl bir gelecek vaat edeceklerini söylesinler. Söyleyemezler. Bütün bunları tartışıp, seçimde fikirlerini ortaya koymak varken birbirlerine küfrederek yola devam ediyorlar. Bunları konuşacak ne fikirleri ne programları vardır. " dedi.

"BU PROJE MİLLETİN VAKTİNİ MEŞGUL ETMEK İÇİN ORTAYA ATILDI"

Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Kanal İstanbul projesini de eleştirdi. Kurtulmuş, " Şimdi bütün bunları unutturmak için ortaya bir tartışma attılar. Kanal İstanbul. Bu projeyi çok ciddiye aldığımı söylemiyorum.Zaten seçimden sonra göreceksiniz.

Sayın Başbakan bunu sakız gibi çiğnetip, millete başka bir şey düşündürtmeyecek seçimden sonra da bundan bahsetmeyecek aynen 2007'de 27 Nisan ile hesaplaşmayı söyleyip sonra unutturduğu ve kendisi de unuttuğu gibi. "dedi. Kurtulmuş, " Sayın Başbakan bir proje hazırlamış. Önümüzdeki seçim belediye seçimi değil Sayın Başbakan başbakan adayı.

Türkiye'yi ilgilendiren bir projeyi anlatması gerekirken, sanki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıymış gibi konuşuyor. Bu bir devlet projesiyse etüdü yapılmamış bir proje. Zemin etüdü yok deprem etüdü yok. Fizibilitesi yok. Çevre etüdü yok Mühendislik tasarımı yok Sadece bir fikir Bu hayali hepimiz konuşuyoruz. Ben bundan sonra da konuşmayacağım çünkü bu proje bu amaçla milletin vaktini meşgul etmek için atıldığından bunun üzerinde durmaya fazla gerek yok " şeklinde konuştu.

KURTULMUŞ'TAN BAŞBAKAN'A BOĞAZ ORTASINDA ADA TAVSİYESİ

Başbakan Erdoğan'ın 1994 'te İstanbul'a vize uygulaması için çalıştığını kaydeden Kurtulmuş, " Sayın Başbakan 1994'ten bu yana ne değişti ki, Sayın Başbakan İstanbul'a ilave 6 - 7 milyon insanın gelmesini sağlayacak böyle bir projenin yanında da uydu kenti İstanbul için planladığınızı söylüyorsunuz Çok açık bir şekilde fikrinizi değiştiren nedir milletle paylaşmanız lazım. İstanbul'un kuzeyindeki ormanların kesilmesine müsaade etmesine izin vermemesiyle ilgili bazı çevreleri karşısında olmuş olmasıydı. Şimdi ne değişti de

Sayın Başbakan İstanbul'un kuzeyindeki ormanların talanını şimdi mi gerçekleştiriyorsunuz ? Ben kazdım oldu. Olmaz. Ben yaptım oldu Olmaz. " dedi. Kurtulmuş, " Şimdi benim Sayın Başbakan'a bu projeyle ilgili bir tavsiyem de şu. Buradan çıkan topraklarla, İstanbul Boğazı'nın ortasına bir ada yapalım. O adaya da Sayın Başbakan'a bir devlet başkanlığı sarayı yapalım. " dedi.

Kurtulmuş, "Haliç'teki tavşan adası olsun " diyen bir vatandaşa " Haliç'teki tavşan adası küçük gelir " diye cevap verdi. Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'a bir tavsiyede de bulunarak, " Sayın Başbakan'a dostça bir tavsiyem var.

Diyor ki ben hayırla yad edilmek istiyorum Kararını vermiş Cumhurbaşkanı olmak istiyor. İyi tamam hayırla yad edilmek istiyorsunuz ama bunun yolu büyük projeler büyük kanallar yapmak değil, bu memlekette toplumsal barışı sağlayan bir Başbakan olarak tarihe geçmeyi sağlasaydınız " diye konuştu. Konuşmasının ardından Kurtulmuş, Eyüp İlçe Başkanlığının açılışını yaptı.

SİYASETE GÖMLEK ARASI

Konuşması sırasında sık sık terleyen Kurtulmuş, açılışın ardından Eyüp'teki hac malzemesi satan bir dükkâna girdi. Korumaları tarafından alınan ceketi saç kurutma makinesiyle kurutulmaya çalışan Kurtulmuş bir süre sonra, gömleğini değiştirerek dışarı çıktı. Kurtulmuş daha sonra aracına binerek Eyüp'ten ayrıldı. (Mynet)