MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan’dan milletvekillerine Lübnan çağrısı:

“HESABININ VERİLMESİ KOLAY OLMAYACAK BU AĞIR VEBALE ORTAK OLMAYIN”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan, 5 Eylül tarihinde TBMM’de yapılacak Lübnan’a asker gönderilmesi oylaması öncesinde Kahramanmaraş milletvekillerine şu çağrıda bulundu: “Hükümetin Lübnan’a asker göndermek konusundaki izin talebi artık sizlerin önündedir. Türk milletinin temsilcileri olan siz milletvekilleri şimdi vicdanlarınız ve tarihi sorumluluklarınızla baş başa kalarak bir karar vereceksiniz. Bizim sizden ricamız göreve başlarken namus ve şerefleriniz üzerine ettiğiniz milletvekili yeminlerini hiç olmazsa bu vesileyle hatırlamalarınız ve hesabının verilmesi kolay olmayacak bu ağır vebale ortak olmamanızdır.”
“Sayın Kahramanmaraş Milletvekillerine Çağrımızdır” başlığı ile yazılı bir açıklama yapan Başkan Özkan, çağrısında şu görüşlere yer verdi:
“5 Eylül 2006 tarihinde T.B.M.M Başkanı Sayın Bülent Arınç’ın çağrısı üzerine toplanacağınız olağan üstü genel kurulda Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin Lübnan’a asker göndermesi ile ilgili tezkeresini oylayacaksınız. Unutmayanız ki; bu oylamanın yalnız tarihi sorumluluğu olmakla birlikte vicdani sorumluluğu da vardır. Henüz ateşkesin bile sağlanamadığı, çatışmaların yer yer sürdüğü Lübnan’a gidilmesi, Türk askerinin ateş hattına atılmasıyla eş anlamlı büyük bir gaflet olacaktır.”

“AKIL İŞİ DEĞİLDİR”

“Başbakan Sayın Tayip Erdoğan’ın AB ve ABD’ye verilmiş sözü olabilir. Hatta bu konunun Türkiye’nin menfaatlerinin gereği olduğunu bile söyleyebilir.
Türkiye’nin milli menfaatlerini Kıbrıs’ta ve Kuzey Irak’ta hatırlamayanların Lübnan’da milli menfaatlerden bahsetmesini anlamak mümkün değildir.
AB dayatmalarına boyun eğerek Türkiye’nin milli birliğini tehlikeye atmak, bölücü örgütlere cesaret kazandırmak, devlet güçlerinin kanlı terörle mücadelesini zaafa uğratmak ve ABD’nin ve AB’nin yörüngesinde taşeronluk yapmakla milli menfaatlerimizi örtüştürmek akıl işi değildir.”

‘ZİHNİYET AYNI ZİHNİYET’

“Lübnan konusunda Türkiye’nin bölgesindeki gelişmeler karşısında seyirci kalamayacağını söyleyen zihniyet ile Kıbrıs Türklüğünü yok olmaya mahkûm eden, Irak’ta Türkmen kardeşlerimizin ezilmesine ve Kerkük’ün zorla ele geçirilmesine karşı sessiz ve seyirci kalan zihniyet, aynı zihniyettir.
Kuzey Irak’taki terör yuvalarına karşı Türkiye’nin meşru hakkı olan sınır ötesi operasyonları yapamayan AKP hükümeti, bunun yerine Lübnan’da BM operasyonlarına katılmak için sizleri toplantıya çağırmaktadır.”


‘BU SEFER DURUM FARKLIDIR’

“Sayın milletvekilleri; Türk askeri geçmişte Kore’ye, Somali’ye, Afganistan’a, Bosna Hersek’ e gitmiştir. Dünya ve bölge barışı için yine gitmelidir ama bu sefer durum farklıdır. Kendi sınırlarımız tehlikedeyken Kuzey Irak’ta Irak bayrakları indirilip yerine Barzani’nin kendi bayrakları çekilirken ve topraklarımızda her gün evlatlarımız şehit olurken daha iki gün önce 6 vatan evladımız şehit edilmişken ve bu kanlar her gün akmaktayken bizim Güney Lübnan’a gitme lüksümüz yoktur.”

‘VEBALE ORTAK OLMAYIN’

“Şimdi hükümetimiz sizi, Türkiye’nin büyük ülke olduğunu Kuzey Irak’ta değil Lübnan’da göstermek için TBMM’ni toplantıya çağırmıştır. Hükümetin Lübnan’a asker göndermek konusundaki izin talebi artık sizlerin önündedir. Türk milletinin temsilcileri olan siz milletvekilleri şimdi vicdanlarınız ve tarihi sorumluluklarınızla baş başa kalarak bir karar vereceksiniz. Bizim sizden ricamız; göreve başlarken namus ve şerefleriniz üzerine ettiğiniz milletvekili yeminlerini hiç olmazsa bu vesileyle hatırlamalarınız ve hesabının verilmesi kolay olmayacak bu ağır vebale ortak olmamanızdır.”