Kahramanmaraş siyasi tarihinin son 30 yıllık dönemine adeta damgasını vuran kurt ve duayen siyasetçi Mete Eskigün, aradan geçen yıllara rağmen halen aranan bir isim olma özelliğini koruması ile dikkat çekiyor.

Mete Eskigün, nezaket ziyaretinde bulunduğu Ajans 46’ya yaptığı özel açıklamada şunları kaydetti:

“Yaşım 62 ve ömrümün yarısı siyasetin içerisinde geçti. Siyasete ilk kez 1977 yılında MHP’nin Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı olarak girdim, kazanamadım. Daha sonra 1983 yılında kurulan ANAP’ın Kahramanmaraş’ta kurucu il başkanlığı görevini 1987 yılına kadar yürüttüm. 1987 yılında Anavatan Partisi’nden Kahramanmaraş milletvekili adayı oldum. Ancak 280 oyla milletvekili seçilmeyi kaybettim. Daha sonra 1988 yılında rahmetli Turgut Özal beni Ankara’da değerlendirerek, Türk Ticaret Bankası Yönetim Kurulu üyeliği ve PTT Danışma Kurulu üyeliği görevlerine atadı. 1991 seçimlerinde yine Anavatan Partisi’nden Kahramanmaraş’ta kontenjan milletvekili adayı oldum. Anavatan Partisi 1991 seçiminde Kahramanmaraş’tan ne yazık ki vekil çıkartamadı ve ben yine seçilemedim. 1995 milletvekili seçiminde yine ANAP’tan listenin 3. sırasında aday oldum. O seçimde parti olarak iki milletvekili çıkarttık ve ben yine seçilemedim ve Ankara’da devletteki görevlerim devam etti. Türkiye Gübre Sanayi Yönetim Kurulu üyeliği, İstanbul Gübre Sanayi Yönetim Kurulu üyeliği, Çevre Bakanlığı’nda Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundum. 1999 yılında Genel Müdür yardımcılığından emekli oldum ve başkent Ankara’da Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtan ‘Eskigün Sofrası’nı kurarak işlettim. 2004 yılı yerel seçimlerinde ise MHP ile Anavatan Partisi seçim ittifakı yaparak beni de Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı gösterdiler ve yine seçimi kazanamadım. Son olarak; 22 Temmuz erken genel seçimlerinde isminin başında Adalet olduğu için ‘Adaletin tecelli edeceği’ düşüncesi ile AK Parti’den Kahramanmaraş milletvekili adayı adayı oldum. Maalesef AK Parti’de de adil davranılmadığı için beni listeye almadılar.”

“KAHRAMANMARAŞ SİYASETİNDE ÇOK GÜZEL BİR SAYFAM VAR”

“Yani özetle; siyasi hayata adım attığım 1977 yılından bu yana; 3 kez milletvekili adayı, 1 kez milletvekili aday adayı ve 2 kez de belediye başkan adayı oldum. Ve bugünlere geldik. Milletvekili olamama, belediye başkanı seçilemememe rağmen Kahramanmaraş siyasetinde çok güzel bir sayfamın olduğuna inanıyorum. Milletvekilliği hatta bakanlık yapmış birçok isim hafızalardan silinirken, hemşehrilerimin gösterdiği yakın ilgi ve teveccüh her zaman beni mutlu ederek gururlandırmıştır. Bunun da nedeni; ben yıllardır taban siyaseti yaptım. Her zaman halkla iç içe olarak, onların her derdinde yanlarında oldum. Çok yüz güldürdüm. Çok yara sardım. Kahramanmaraş’ın her köşesinde emeğim vardır. Hiçbir köyde elektrik ve telefon yokken bizim dönemimizde, elektriksiz ve telefonsuz köy kalmadı. Binlerce insana ekmek kapısı temin edilmesini sağladım. Unutulmayışımın ve ilgi görmemin temelinde ise bunlar vardır.”

‘PAZARCIK HALKI BENİ İSTİYOR’

“Şu anda siyaseti bitirdim ve hiçbir yere aday olmayı da düşünmüyorum. Ancak; doğum yeri olan Pazarcık ilçesi halkı benim oradan belediye başkan adayı olmamı istiyor. Ama hiçbir partiden de şu ana kadar bu yönde teklif almadım. Pazarcık’ta birlik oluşup beni isterlerse gelecek teklifi değerlendirebilirim. Aday olursam bu kez seçimi rahat kazanacağıma inanıyorum. Böylece; 30 yıllık bilgi birikimi ve tecrübemi kendi ilçemde değerlendirerek hizmet imkanı bulurum. Elbette takdir yüce Yaradan’dandır. Bu vesile ile sevgili hemşehrilerime selam ve sevgilerimi sunuyorum…” (Mete Eskigün GSM: 0.533. 608 83 03) (Ajans 46 - www.kanal46.tv)



(NOT: BASIN-YAYIN KURULUŞLARI BU HABERİ KAYNAK BELİRTEREK İKTİBAS EDEBİLİR...)