Gaziantep'te, babasının fırlattığı bıçağın boynuna isabet etmesi sonucu beyin ölümü gerçekleşen gencin organları annesi tarafından bağışlandı.


8 Şubat Mahallesi'nde, baba Y.A. ailesiyle yemek yediği sırada çocukları arasında çıkan tartışmaya müdahale etti.


Tartışma sırasında sinirlenen Y.A'nın fırlattığı bıçak oğlu İ.A'nın (16) boynuna isabet etti.


Ağır yaralanan İ.A. Şehitkamil Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. 5 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen gencin organları annesi Zübeyde A. tarafından bağışlandı. Gencin böbrekleri ile karaciğeri alınarak Adana ve Kahramanmaraş'a gönderildi.


Bu arada oğlunun ölümünün ardından gözaltına alınan baba Y.A. mahkemece tutuklandı.


8 YILDIR TEDAVİ GÖREN HASTAYA UMUT OLDU


İ.A'nın bağışlanan böbreklerinden biri Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde 8 yıldır diyaliz tedavisi gören 59 yaşındaki Maviş Eldiş'e nakledildi.


KSÜ Tıp Fakültesi Organ Nakil Koordinatörü Dilek Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Maviş Eldiş'in yaklaşık 8 yıldır diyaliz tedavisi gördüğünü belirterek, "Gaziantep'te beyin ölümü gerçekleşin İ.A'nın böbreği hastanemize getirilerek başarılı bir ameliyatla Maviş Eldiş'e nakledildi. Hastamızı genel sağlık durumu çok iyi. Birkaç gün daha misafirimiz olduktan sonra taburcu edeceğiz" dedi.


6 çocuk annesi Maviş Eldiş'in kızı Elif Eldiş ise herkesin organ nakli konusunda duyarlı olması gerektiğini belirterek, "Çok mutluyuz annem yeniden hayata tutundu. Rahmetli İbrahim Akgün'ün ailesine de Allah'tan sabırlar diliyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim