Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde (ADSM) yönetim değişikliği yaşandı. Yeni belirlenen 5 kişilik üst yönetimin 3'ünün bayanlardan oluşması dikkat çekti.


ADSM Başhekimliği görevini yürüten Dt. Sıtkı Güvenç’in 21 Haziran 2011 seçimleri öncesinde milletvekilliği adaylığı için istifa etmesinin ardından Başhekimlik görevini yürütmekte olan ve Güvenç’e yakınlığı ile bilinen Dt. Atilla Çamsarı, vekaleten başhekimliği sürdürüyordu.


Başhekim yardımcısı Dt. Adnan Nacar ile yaşanan huzursuzlukların basın ve kamuoyu gündemine taşınması üzerine gözler ADSM’ye çevrilmişti. Özel muayenehanesini kanunda belirtilen sürede kapatmadığı gerekçesi ile hakkında açılan soruşturma üzerine yardımcılık görevi elinden alınan ve diş hekimi olarak kurumdaki görevine devam eden Nacar, Cumhuriyet Savcılığı’na giderek meslektaşı Çamsarı hakkında kurum imkânlarını şahsına kullanarak usulsüz işlemlerde bulunduğu iddiaları ile suç duyurusunda bulunmuştu.


Yaşanan bu gelişmeler üzerine ADSM’yi mercek altına alan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker Çitil, Güvenç’in vekâlet bıraktığı Çamsarı’yı başhekimlik görevinden aldı. Konu hakkındaki resmi yazının ADSM’ye gönderildiği ve Çamsarı’nın yerine ise yine 21 Haziran 2011 genel seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olan Diş Hekimi Şule Zülkadiroğlu Ülger’in getirildiği ve 4 tane de başhekim yardımcısı görevlendirmesinin yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Yeni isimlerin yakın zamanda görevlerine başlaması bekleniyor.


Halen Adem Eskigün başhekimlik görevine vekalet ederken, diğer başhekim yardımcılıklarına getirilenlerin ise; Ökkeş Serkan Karcı, Hatice Yüzük ve Zekiye Rahşan Gürpınar olduğu öğrenildi.


ŞULE ZÜLKADİROĞLU ÜLGER KİMDİR?

1972 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı.

1990 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne girdi.

1995 yılında aynı üniversiteden derece ile mezun oldu.

1997 yılında Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Keçiören Atatürk Çocuk Yuvası’nda Diş Hekimi olarak göreve başladı.

1998 yılında Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne Diş Hekimi olarak atandı.

Kahramanmaraş Diş Hekimleri Odası Disiplin Kurulu Üyesidir.

Kahramanmaraş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Diş Hekimi olarak görev yaparken 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri’nde AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. Aday listesinde yer alamayan Zülkadiroğlu yeniden görevinin başına döndü.

Evli ve iki çocuk annesidir. (www.kanal46.com)


 


 

Editör: TE Bilisim