Başkanlığını Dr. Mehmet Ali Düzkale’nin yaptığı ve bugüne kadar doktorların müdahil olduğu konularda etliye-sütlüye pek karışmaması ile dikkat ve tepki çeken Kahramanmaraş Tabipler Odası (KTO) nihayet hekimlerle ilgili bir konuda tepki vererek; kamuoyuna 'Kaleye bir top" dedirtti.

Başkan Düzkale imzası ile basın-yayın organlarına geçilen e-mail basın açıklamasında, aynen şöyle denildi:

“Kahramanmaraş Devlet Hastanesi acil servisinde yaklaşık 15 yıldan bu yana halkımıza hizmet veren Dr Feyzullah KARGI ‘ya, 05 Temmuz 2009 tarihinde hasta yakınları tarafından ambulansın geç gelmesi iddiasıyla sözlü saldırı ve hakarette bulunulmuş ve kendisi ölümle tehdit edilmiştir.

Trafik kazası geçirmiş olan hasta ile çok yakından ilgilenmesi, ilgili branşlara hastayı muayene ettirmesi, gereken tetkik ve filmleri çektirmesi, devlet hastanesinde ve diğer hastanelerde yoğun bakımda ventilatörlü yatak olmaması dolayısıyla yakın bir ilde boş yatak bulunan hastaneye sevkini de telefonla konuşarak yer istemini ayarlamasına rağmen hasta yakınlarının fiili saldırısından özel güvenlik görevlilerince kurtarılmış ve nöbetini diğer hekimlere bırakarak hastaneden uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

Bu hekim arkadaşımız, mesleki bilgisi, hastalara şefkatle yaklaşması ve iyi niyetliliği ile halkımızın da yakından tanıdığı bir meslektaşımızdır.

Bu yaşananlar göstermektedir ki, can güvenliği sorunumuz, mesleğimizi icra etme şartlarını bütünüyle ortadan kaldıracak duruma doğru gitmektedir.

Sonuç olarak; hiçbir kusuru olmadığı halde bu meslektaşımıza yapılan çirkin saldırıyı Tabip Odası olarak kınıyor, kamu görevi yapan hekim arkadaşlarımızın can güvenliğinin sağlanmasını talep ediyoruz.

Saygılarımızla…

Dr. Mehmet Ali DÜZKALE
Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı”


Kahramanmaraş kamuoyu, Tabipler Odası'ndan bu tür açıklamaların devamını bekliyor. (www.kanal46.com)