Kahramanmaraş’ta son yılların en hareketli, çekişmeli ve heyecanlı seçimi sonrasında seçilen Uzm. Dr. İrfan Karatutlu ve ekibi, eski yönetimden görevi devir aldı.

Türk Tabipleri Birliği Kahramanmaraş Tabip Odası’nın (KTO) 2 yılda bir yapılan ve 10-11 Nisan cumartesi-Pazar günü gerçekleştirilen kongresinde seçimi Uzm. Dr. İrfan Karatutlu ve ekibi kazanmıştı. İki adayın yarıştığı seçimde Karatutlu ve ekibinden 6 isim yönetim kurulu üyesi olarak seçilirken, diğer başkan adayı Uzm. Dr. Ahmet Metin Başkan da listeye girmeye hak kazandı ancak ekibinden kimse yönetim kuruluna girecek oyu alamadı.

Kahramanmaraş Tabip Odası’nın kongresi Yenişehir Mahallesi 14. sokak 16 numarada bulunan oda lokalinde gerçekleştirildi. 710 üyesinin bulunduğu öğrenilen Odanın seçimine ilgi ve katılım yüksek oldu.

Kıyafetlerinde ve broşürlerinde turuncu renge ağırlık veren ve bunun ‘değişimi işaret ettiğini belirten Karatutlu ekibi, seçime iyi hazırlandıklarını gösterirken, her iki aday da birbirlerine son derece nazik ve kibar davranarak demokrasi ile hoşgörü örneği sundular.

İkinci gün ise genel kurul üyelerinin beyaz kâğıda iki aday listesinden tercih ettikleri isimlerin yazması sonucu son derece demokratik bir şekilde seçimler yapıldı. Bir hayli çekişmeli geçen ve son yılların en hareketli yarışına sahne olan seçimlerin sonucu ise gece saat 23.00 sıralarında belli oldu.

İŞTE KTO’NUN YENİ YÖNETİM, DENETLEME, ONUR KURULU ÜYELERİ İLE BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ:

Sandıktan çıkan 328 oydan 318’inin geçerli sayıldığı seçimlerin sonucu belli oldu. Buna göre; İki adayın yarıştığı seçimde Karatutlu ve ekibinden 6 isim yönetim kurulu üyesi olarak seçilirken, diğer başkan adayı Dr. Ahmet Metin Başkan da listeye girmeye hak kazandı.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ:

1- İrfan Karatutlu
2- Gökhan Gökşen
3- Cevdet Yavuz
4- Cumali Kocabay
5- Demirhan Öksüz
6- Ali Ünsal
7- Ahmet Metin Başkan

BÜYÜK KONGRE DELEGESİ ASİL ÜYELERİ:

1- Akif Emlik
2- Mehmet Ali Düzkale
3- Hasan Ceyhan
4- Mustafa Gül
5- Bülent Kızıldağ
6- İsmail Kahraman
7- Ali Bekereci

DENETLEME KURUL ASİL ÜYELERİ:

1- Mehmet Yüzbaşı
2- İbrahim Doboğlu
3- Mehmet Abid Başarıcı

ONUR KURULU ASİL ÜYELERİ:

1- Fikret Ezberci
2- Rafet Arslanoğlu
3- Sezai Şahin
4- Mehmet Fatih Karaaslan
5- Abdullah Tekinşen

“BİZE GÜVENENLERİ ASLA MAHÇUP ETMEYECEĞİZ”

Seçimden iki tam gün geçtikten sonra mazbatalarını alan Uzm. Dr. İrfan Karatutlu ve ekibi odaya giderek eski yönetimden görevi teslim aldı. Eski başkan Mehmet Ali Düzkale’den görevi devir alan Karatutlu ve ekibi ile eski yönetim topluca bir de hatıra fotoğrafı çektirdi. Aynı gün akşam gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında ise; Başkanlığa Karatutlu, genel sekreterliğe ise Dr. Gökhan Gökşen getirildi. Cevdet Yavuz ise muhasip üye olurken, Cumali Kocabay da veznedar olarak görevlendirildi.

Yeni Başkan Karatutlu; "Sağlığın temel unsuru olan hekimlerin karşılaştığı sorunlar ile Kahramanmaraş'taki sağlık problemlerinin çözümünde yeni bir ekip ve yeni bir anlayışla hizmet edeceğiz. Bize gösterilen ilgi, alaka ve desteğe teşekkür ediyoruz. Ekibimize güvenenleri asla mahcup etmeyeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizden önceki dönemde görev yapan arkadaşlara hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bayrağı daha ileriye taşıyabilmek için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız" dedi. (www.kanal46.com)