Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kahramanmaraş Tabip Odası’na (KTO) ziyaretçi akını sürüyor.

11 Nisan 2010’da yapılan kongrede Dr. İrfan Karatutlu ve ekibinin yönetime gelmesinin ardından Kahramanmaraş gündeminde etkin bir konuma yükselen KTO’nun ziyaretçileri bu kez CHP’li kadınlar oldu. Oda Başkanı İrfan Karatutlu ve Genel Sekreter Gökhan Gökşen ile diğer yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyaret samimi bir ortamda geçti.

CHP Kadın Kolları Başkanı Naile İşlek ile geçen günlerde İşçi Partisi’nden istifa ederek CHP’ye katılan Ülkü Eren, Başkan Karatutlu’nun şahsında KTO’nun yeni yönetimini tebrik ederek başarılar diledi.

KTO Başkanı Karatutlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“CHP Kadın Kolları olarak Tabip Odamızı ziyaret etme nezaketinizden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Sivil toplum örgütleri ve meslek odaları bir ülkenin gerek fikirsel ve gerekse sosyal gelişiminde önemli mihenk noktalarıdır. Biz de Kahramanmaraş Tabip Odası olarak; gerek Kahramanmaraş’ın ve gerekse ülkemizin sorunları ile ilgili bir odayız. Yönetim olarak bu ilgiyi de her platformda dile getirmeye çalışıyoruz. Tabib odaları olarak son günlerde yaşadığımız tam günle ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar, gerekse de referandum süreci bizim için de önemli ve değerlendirilmesi gereken nokta. İnşallah bunu değerlendirip şehrimiz ve ülkemiz için nasıl iyi olacaksa o yönde belli bir kararlılıkta bulunacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz.”

Ziyareti takip eden bir gazetecinin “Tabipler Odası’nın kimse yolunu bilmezken, sizinle birlikte bir ivme kazanmasının nedeni nedir?” şeklindeki sorusuna ise Başkan Karatutlu şu cevabı verdi:

“Şüphesiz 12 Eylül süreci ile ülkemizde yaşanan sivil toplum örgütlerini geriye atma onları öteleme süreci son 20 yılda Türk toplumunda da gerek meslek odalarının gerekse sivil toplum örgütlerinin etkinliğinin azalmasına neden oldu. Bu da ilgisizliğe neden oldu. Demokratikleşme sürecimizin bence hızla artması gerektiğini ve sivil toplum örgütlerinin bu süreçte en büyük katkıyı kuruluşlar olduğunu siyasetçilerle birlikte; buna inanıyoruz. Biz kendi meslek odalarımızın ve meslek üyelerimizin haklarını savunurken, bunun yanında da gerek şehrimizin gerekse ülkemizin sorunları ile ilgiliyiz dedik. Bu ilgiden kaynaklanan bir ekibimiz var. Biz nerede insan varsa, orada Tabip Odası’nın bir görüşünün ve duruşunun olacağına inanıyoruz. Bu süreçte de bu durumu artırmaya yönelik faaliyetlerde bulunmaya çalışıyoruz.”

Taze CHP’li Ülkü Eren ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Başkanlarımızı ziyarete gelerek 30 Temmuz itibarı ile genel başkanımızın gelmesi ve ona davetiye artı, aynı zamanda 12 Eylül tarihinde önümüzdeki bir referandum var. Maraş’ta yapabileceğimiz şeyler var. Görüş alışverişi için tanışma ve dayanışma ziyareti için geldik. Kendilerini de yeni görevlerinden dolayı kutluyor, başarılar diliyoruz.” (www.kanal46.com)