Memur-Sen Kahramanmaraş Şubesi öncülüğünde geçen günlerde bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşları; “Sivilleşme ve daha çok demokrasi için evet diyor” başlıklı bir bildiri yayımladı.

Özel İdare İş Merkezi önünde okunan ve basına dağıtılan basın açıklamasının sonunda ise 104 STK ve Meslek Kuruluşunun isimleri yer aldı. Listede yer alan isimleri büyük bir dikkatle inceleyen kamuoyu, görmek istediği bazı isimleri ne yazık ki listede göremediler.

Bunlardan birisi de; başkanlığını Mustafa Hüdayioğlu’nun yaptığı TEB 14. Bölge Kahramanmaraş Eczacılar Odası idi. Aynı zamanda AK Parti Belediye Meclis üyesi de olan Mustafa Hüdayioğlu’nun başkanlığını yaptığı odanın neden listede yer almadığı konusunda kısa bir araştırma yaptık.

Haber Merkezi muhabirlerimizin yaptığı araştırmaya göre; Memur-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı eğitimci Alparslan Alkış, listede yer alıp-almayacakları konusunda Eczacılar Odası Başkanı Mustafa Hüdayioğlu’nu aradı. İddiaya ve elde edilen bilgilere göre; Hüdayioğlu’ndan olumlu bir cevap bekleyen Başkan Alkış şöyle bir cevap alınca adeta şoke oldu: “Şu anda yönetim kurulu üyelerimizin çoğu tatilde bulunuyor. Onlarla görüşmeden böyle bir listede ismimizin yer alması konusunda size olumlu bir cevap veremem.”

Halk arasındaki amineye bir tabirle ‘Ne şiş yansın ne de kebap’ misali çıtırık bir cevap veren uyanık başkan Mustafa Hüdayioğlu, aklınca ne kızı verdi ne de düğürcüyü küstürdü.

ECZACILAR ODASI’NIN İSMİNİ GÖREMEYENLER HAYLİ TEPKİLİ

AK Parti iktidarı için böylesine önemli bir konuda yayımlanan listede yer alan isimler arasında Eczacılar Odası’nı göremeyen mantıklı, makul, duyarlı ve sağduyulu çevreler ise tepkilerini şöyle dile getirdiler:

“Kahramanmaraş Belediye Meclisi’nde iktidar partisinden belediye meclis üyeliğini kapan Mustafa Hüdayioğlu’nun başkanlığını yaptığı Kahramanmaraş Eczacılar Odası’nın ismini söz konusu malum listede göremeyince hayli şaşırdık. Aslında pek şaşırmamak gerekiyor. Neden derseniz; söz konusu bu zat, geçen yılın sonunda hükümete bir anlamda Başbakan Erdoğan’a karşı gerçekleştirilen eczane kapatma eyleminde eczanesini AK Partili Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’la birlikte kapatmamış mıydı? Sen iktidarın nimetlerinden oh ne ala yararlan, ondan sonra iktidarın önem verdiği konularda ise sırtını dön. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu be kardeşim!..Böyle şey olmaz. Madem öyle o zaman meclis üyeliğinden istifa et.

Bu arada Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a da bir-iki çift lafımız var. Sen iktidarın belediye başkanlığını yapacaksın, referandumda ‘Evet’ çıkması için sağda solda vatandaşlara telkinde bulunacaksın. Ama senin sağ kolun konumundaki belediye meclis üyen ve senin üyen olduğun Eczacılar Odası referandum için ‘Evet’ diyen meslek kuruluşları arasında yer almasın. Peki, adama sormazlar mı; sen önce en yakın iş arkadaşın ile kankan olan Mustafa Hüdayioğlu’nu ikna et, ondan sonra gel vatandaştan ‘evet’ oyu iste. Mustafa Hüdayioğlu iktidarın nimetlerinden yararlanmaya gelince var; güya zahmet ve külfete gelince ise kibarca sıvışıyor. Kahramanmaraş kamuoyu bu tür olayları iyi öğrensin. Mustafa Hüdayioğlu’nun aklı sıra uyanık hareketinin yorumunu ise değerli Kahramanmaraş halkına bırakıyoruz.” (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim