Kahramanmaraş kent merkezinde haftalık olarak yayımlanan Kimlik Gazetesi’nin son sayısında yine Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Göz Dr. M. Nedim Şerefoğlu’na yüklenildi.

Gazetenin 28 Temmuz’da piyasaya çıkan 11. sayısındaki başyazının hemen altında; “Nedim Şerefoğlu’ndan cevap bekleyen sorular’ başlığı ile yayımlanan haberde, başhekime bazı sorular yöneltildi. Bugüne kadar hakkında çıkan haber ve yorumlara sessiz kalması ile dikkat çeken Şerefoğlu’nun bu sorulara cevap verip-vermeyeceği de büyük bir merakla bekleniyor.

GAZETEDE AYNEN ŞÖYLE DENİLDİ:

“* Aslen Kahramanmaraşlı olup, Adana’da işyeri edinen ve adının Ahmet olduğunu bildiğimiz M…. Medikal ile ilişkileriniz hangi düzeyde? Bu firmadan aldığınız iddia edilen 200 bin dolarlık göz ameliyat ipliği ardından, son 10 gün önce, 600 bin YTL’lik daha bağlantı yaptınız mı? Bu alım ihaleye çıktı mı, yerel gazetede yayınlandı mı?

* Kurumun elektrik işlerini hangi firmaya yaptırdınız. B elektrikten fahiş fiyatla malzeme alındığınız doğru mu? Sahibi olan K ile dostluk ölçüleriniz hangi noktada? İhale dosyaları teftiş gördü mü?

* Yine ihalesiz iş verdiğiniz iddia edilen marangoz ve mobilyacı Ali Y. hangi işleri verdiniz?

* Mal varlığınızı merak ediyoruz. Şu iddialar doğru mu?

a) İzmir’de, kardeşiniz Hasan Şerefoğlu (emekli devlet memuru) adına kayıtlı bir alabalık üretme çiftliğiniz var mı? Kanun der ki, “1. Ve 2. dereceden yakın akrabalarına da zimmet çıkar” sizin bu kanundan haberiniz var mı?

b) İzmir Karşıyaka’da, eşiniz üzerine kayıtlı bir dükkân ile bir daire mevcut mu?

c) İstanbul- 4. Levent’de, (eşiniz üzerine) bir dükkâna ile bir daireniz olduğu söyleniyor, doğru mu?

d) Yine İzmir’de, ya eşini, ya da kendiniz üzerine kayıtlı, yine 2 dükkan ile 2 daire söz konusu mu?

* Eski sendikacı meslektaşınız İsmail Kahraman, 5 yıl boyunca hem sendika başkanlığı yaptı, hem de kurumdan döner aldı. Almaması gerekiyordu, yasal değildi. Çünkü aynı zamanda da başhekim yardımcınız olurlardı. Bu 5 yıllık döner sermayeyi tahsil etmeyi düşünüyor musunuz?

* Parça parça hastane kurdunuz. Binayı Derya Möble’den 180 bin YTL’ye yıllık kira ile tutarken, her tarafı mermere çevirdiniz. Derya Möble’ye ödenen yıllık 180 milyarlık kira ücreti çok değil miydi?

* İhale dosyalarını incelemek, araştırmak için Sayıştay’dan bir ekibin gelmesini ister misiniz? İdari ve teknik konularda Sağlık Müdürlüğü kanalı ile istenecek Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin tutacağı ve alacağı kararı merak ediyor musunuz?

SON NOT: İl Sağlık Müdürü Reha Hüdayioğlu’nun hemen, acilen müfettiş istemesi, olaya el koyması, hadiseyi yasal zemine çekmesi gerek. Yoksa kendisinin de başı yanacak görünüyor. (Kaynak: Kimlik Gazetesi’nden alınmıştır.) (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim