Geçmişi yıllara dayanan birçok sorunun hizmet sendikacılığı anlayışı ile çözülebileceğini gösteren Kahramanmaraş Sağlık-Sen, düzenlediği gecede sağlık camiasında görev yapanları bir araya getirdi, felekten bir gece geçirmelerini sağladı.

Hünkâr Düğün salonundaki gece, geçen annelere günü, hemşireler-ebeler haftası ile birleştirilerek, alanı genişletti, sağlık çalışanları arasındaki sosyal dayanışma güçlendirildi.
Sunuculuğunu güzel hemşire Feray Kalmaz’ın yaptığı gecenin açılış konuşmasını ve geceye ev sahipliği yapan Sağlık-Sen Başkanı Yahya Özdemir, bir avuç gönül insanının 1995 yılında kurduğu Memur-Sen’in oluşturduğu adil zemin ve izlediği sağlam hizmet politikalarıyla, “Sizin en hayırlınız insanlara en çok faydalı olanınızdır” hadis-i şerifinden yola çıkarak yapmış oluğumuzu çalışmalar ile, bugün şehrimizde 2000, Türkiye genelinde 105 bine ulaşan üye sayısı ile sağlık çalışanlarının etkili ve yetkili sendikası olmuştur” dedi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ve Sağlık-Sen tanıtım filminin gösterimi ardından, hemşireliğin insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal bir meslek olduğuna da değinen Özdemir, sözlerine şu cümlelerle devam etti; “Hemşire ve ebe arkadaşlarımız din, dil, ırk ve renk ayrımı yapmadan, ihtiyaç duyulan her yerde ve her şartta özveriyle hizmet verirler. Hemşirelik fedakârlık, merhamet, şefkat ve kardeşlikle anılan meslek olup, hemşire dinimizde kız kardeş, ebe ise ana olarak ifade edilmektedir. Bu nedenle hemşire ve ebeler toplumda ailenin bir ferdi olarak görülmektedir.”

Özdemir konuşmasında, modern anlamda hemşireliğin Kırım Savaşında Florans Naytingel’in Selimiye Kışlasındaki çalışmasıyla bizim topraklarımızda doğduğuna işaret ederek; “Vatanperver hemşirelerimiz şefkatli elleri Trablusgarp’ta, Balkanlarda, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında Mehmetçiklerimizin yaralarına merhem olmuştur. Bu meslek mensubu arkadaşlar, 73 milyon insanımızın acılarına şahit olur ve bu acıların yükünü güçlü omuzlarıyla taşır ve merhametli kalpleriyle hafifletirler” diye konuştu.

HEMŞİRE VE EBE ANLAYIŞI

Gelişmiş ülkelerde ebelik ve hemşireliğin çok önemli bir meslek gurubu olduğuna da değinen Özdemir, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı; “Özellikle kendi başına karar verme ve özgürce rollerini yerine getirmeleri ve ekip içerisinde daha bağımsız rollerinin olması, bu mesleği farklı bir noktada tutmaktadır. Sağlık hizmetinin bir ekip çalışması olduğu gerçeği ortadadır. Sağlık sisteminin içerisinde hemşirelik ve ebelik asla bir ayrıntı olarak görülmez. Onlar bütünü teşkil eden fotoğrafın ana unsuru ve daha sağlıklı bir toplumun ilk inşa edicileridir. Bu toplum, hemşire ve ebelerine ne kadar değer veriyor ve bunun somut adımlarını atıyorsa, o ölçüde beden sağlığına önem veriyor demektir. Sağlık sisteminin insanımıza daha kaliteli ve insan onuruna yaraşır düzeyde hizmet sunabilmesi, o ülkenin (hemşire ve ebelerine’ nasıl yaklaştığı ile yakından alakalıdır. Biz sendika olarak sağlık çalışanının memnuniyetini, hasta memnuniyeti ile eşdeğerde tutuyoruz. Bunun için yasalarda gerekli düzenlemelere, çalışma şartlarında gerekli iyileştirmelere yapılmalıdır. Bu anlamda hemşire ve ebelerimizin çalışma şartlarının revize edilmesinin doğrudan sağlıklı bir toplumun inşası için atılması gereken önemli bir adım olarak görüyoruz.”

Genel Merkez’den gelen Semih Durmuş ise, yaptığı uzun konuşmada, günün mana ve önemine işaret etti, sağlık çalışanlarının özlük haklarından, iyileştirmeden söz etti, iyileştirme hususunda devlete düşen görevleri hatırlattı.

VEKİL CAFER TATLIBAL’DAN ESPRİ

TBMM’nin en esprili milletvekillerinden olan, eski sağlık il müdürü, eski devlet hastanesi baştabip yardımcısı Dr.Cafer Tatlıbal, önce meclisteki Anayasa paketi ile ilgili kendisinin ve hükümetin düşüncelerini aktardı, kendisinin de bir sağlık çalışanı olarak ebe ve hemşirelerini gününü kutladı, başarılar diledi.

Esprili konuşmaları, hatıraları ile konukları güldüren Tatlıbal, AK Parti’nin sağlık politikasından söz etti, Anayasa maddelerinin kabulü ile, cumhuriyet tarihinin en büyük reformunun gerçekleştiğini söyledi.

Tatlıbal’ın konuşmasını İl sağlık Müdürü M. Reha Hüdayioğlu takip etti. Hüdayioğlu, bir sağlık çalışanı olarak ebe ve hemşirelerin gününü kutladı, Tatlıbal’ın esprilerine yine esprilerle cevap verdi ve hitamında “yılın hemşiresi”seçilen Emel Gökşen’e hediyeler verildi.

Konuşmaların ardından yenen yemek ve Biray Yıldız isimli sanatçının söylediği birbirinden güzel şarkı ve pop tarzı müzikleriyle, gece saat 23’e kadar sürdü. Gece samimi ortamda, çok eğlenceli geçti.

KİMLER KATILDI?

Gecenin ev sahipliğini Sağlık-Sen Başkanı Yahya Özdemir yaparken, konuk olarak; AK Parti milletvekili Dr.Cafer Tatlıbal, AK Parti İl başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekimi M. Nedim Şerefoğlu, KAGİD Başkanı Gülayşe Yetmez, MEMUR-SEN il başkanı Alparslan Alkış, Genel Merkez Y.K.Ü. Semih Durmuş, hastane yöneticileri, SAĞLIK-SEN fahri Başkanı Dr.İsmail Kahraman, BBP İl Başkanı Bekir Kılıç, BBP kadın kolları başkanı Fatma Kuşçu ile çok sayıda sağlık çalışanı (ebe-hemşire-sendika üyesi) katıldı. (Kaynak: Kimlik - www.kanal46.com)




YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...

Editör: TE Bilisim