Türk Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube başkanı Adem Demir, sağlık teşkilatında çalışan sözleşmeli personele beklenen müjdeli haberi vererek, 4/b'ye göre sözleşmeli çalışan personelin de artık eş durumundan tayin olabileceğini belirtti.

Şube Başkanı Demir yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi’nin yetkili sendika olarak katıldığı ve sözleşmeli personelle ilgili talep ettiği düzenlemeler Toplu Görüşmelerde mutabakat altına alınmıştı.

Kararın ardından 6 ay geçmesine rağmen halen düzenleme yapılmayınca hafta sonu yaptığımız mitingde Genel Başkanımız Önder Kahveci düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmemesi halinde bunun hesabının sandıkta ödeneceğini ifade etmişti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından sözleşmeli personelle ilgili düzenlemeler dünkü Bakanlar Kurulu’nda imzalandı. Buna göre, sözleşmeli çalışanlar artık eş durumundan tayin olabilecek, ücretli doğum izni ise 16 haftaya çıkacaktır. Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, yaptığı açıklamasında da "sözleşmeli kadın personel doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 olmak üzere 16 hafta ücretli doğum izni verilebilecektir" sözleri sözleşmeli personelimiz arasın da büyük
sevinçle karşılanmıştır.

Değişiklik kapsamında, sözleşmeli erkek personel de askerlik dönüşü ayrıldığı görevine tekrar dönebileceklerdir. Ayrıca sözleşmeli çalışanlara eş durumundan ve sağlık nedeniyle tayin hakkı getirilmiştir. Eşi şehit olan personele de bir kereye mahsus, görev yeri değişikliği yapılabilmesine imkân sağlanmıştır.

Bununla beraber sözleşmeli personel alımına da esneklik getirilmiş, buna göre, kurumlar bazı unvanlar için sınavla personel alabileceklerdir.”

Demir, tüm sözleşmeli çalışan personeli kutlayarak; “Sendikamız her zaman ve daima çalışanlarımızın haklarının savunucusu olacaktır ve olmaya devam edecektir” sözlerini kullandı. (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim