Türk Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi'nin bugün yapılan genel kuruluna tek aday olarak katılan mevcut başkan Adem Demir güven tazeleyerek yeniden seçildi.

Türk Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi 4. olağan genel kurulu Türkiye Kamu-Sen Kahramanmaraş İl Temsilciliği binasında gerçekleştirildi.

Kalabalık Davetli topluluğunun da izlediği Genel Kurul 110 delegenin 93’nün katılımı ile yapıldı. Genel kurulda Türkiye KAMUSEN Kahramanmaraş İl Temsilcisi Ali Yurdagül Divan Başkanı seçilirken Katip Üyelikleri ise Ayhan Derinkuyu ve Ali Nacar birlikte yaptı.

Genel Kurulun açılış konuşmasının yapan Türk Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Adem Demir, karşılaşılan tüm olumsuzluklara rağmen sendikal mücadeleyi sürdürmekte olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Kuruluş sürecinden bu yana sağlık çalışanlarının onurlu mücadelesinde bu güne kadar hep ön safta mücadele eden Türk Sağlık-Sen; gerek üyelerinin gerekse ülke meselelerini sorunlarını tespit etmede ve çözüme kavuşturmada yaptığı çalışmalarla sağlık çalışanının ve milletimizin yanında olmuş, olmaya da devam edecektir. Bu çalışmalardaki başarısı siz değerli sağlık çalışanlarının desteği ile olmuştur.

Bu güne kadar sendikal mücadelede gerek üyelik gerekse manevi alanda her türlü katkıda bulunan herkese, gerek şahsım gerekse yönetim kurulu adına teşekkürlerimi sunarım.

Günümüzde sivil toplum kuruluşlarının önemi gittikçe artmakta, kurum faaliyet alanlarındaki çalışmaların teşkilatlı bir çatı altında yapılması gerekmektedir.

Hak ve isteklerin elde edilmesindeki mücadele yönetim ve üye katılımıyla hız kazanmaktadır. Bunun içindir ki siz sağlık çalışanlarının bizleri her konuda öneri ve eleştirilerinizle desteklemenizi gönülden bekliyoruz. Bu güne kadar çeşitli konularda gerek genel merkez gerekse şube bazında çalışmalarda bulunulmuş en iyi bir netice alınmaya çalışılmıştır. Tüm sorunları çözmede bir olma, iri olma ve diri olma mecburiyetimiz vardı.

Sorunları çözmede gerçekçi, her zaman mazlumun yanında olan sendikamız doğruyu söylemede, hakkı gözetmeyi hep şair edinmiş, yalan, riya ve yalakalıktan uzak çalışmalarını sürdürmüş ve sürdürmeye devam edecektir. Genel kurulumuzun tüm sağlık çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını dilerken tüm katılımcılara saygılar sunarım.”

Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Özer’in yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporunu okumasının ardından, yönetim kurulu ve faaliyetleri, genel kurul tarafından oy birliği ile ibra edildi.

Divan Kuruluna sunulan tek liste olan ve Âdem Demir’in Şube Başkanı olduğu listede, Mehmet Özer, Ali Karatutlu, Salih Türkmen, Ahmet Cingöz, A.Gazi Yapalak ve Ramazan Doğan yer aldı.

Hükümetin sağlıkta dönüşüm programı ve doktorlarla ilgili çıkardığı ‘tam gün’ yasasına ‘tam destek’ vermesi ile bilinen ve Genel Kurulda bir konuşma yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. İrfan Karatutlu da; “Kahramanmaraş’ın aile hekimliğine geçişinde gecikmelere neden olanlar ile sağlık kurumlarındaki döner sermayelerin personele dağıtımında sıkıntı yaşatanlar mutlaka yaptıklarının hesabını vermelidir” diye konuştu.

Genel Kurula; TTB Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr.İrfan Karatutlu, HAKSEN İl Temsilcisi Dr. Gökhan Gökşen, Türkocakları Başkanı Dr.Faruk Atlı ve yeni seçilen Sağlık-Sen İl Temsilcisi Mutlu Kaya ve çok sayıda davetli de katıldı. (www.kanal46.com)



Editör: TE Bilisim