Türkiye genelinde sıcaklar 2 ila 4 derece azalacak. Batı, iç ve doğu bölgelerinde yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin batı, iç ve doğu bölgelerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların; Konya, Kars, Ağrı, Iğdır, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yurt genelinde bugün 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), yurdun güneydoğu kesimlerinde ilk saatlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (40-50 km/s) esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-RÜZGAR UYARISI-

Yağışların; Konya, Kars, Ağrı, Iğdır, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, taşkın v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-50 km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERE GÖRE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İstanbul : Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-50 km/s) esecek. (18)

ANKARA: Çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ilçeleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (18)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek. (21)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (26)

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (24)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu (15)

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (11)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (24)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan tahminlere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle tahmin ediliyor:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa ve Kocaeli çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-50 km/s) esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-50 km/s) esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, iç ve batı kesimleri ile Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adana çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinde Konya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile sabah saatlerinde Tokat çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Kars, Ağrı, Iğdır, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. (ANKA)