Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Yukarı Nasırlı köyünde yaşayan 9 aylık İrem Kaplan, beyin sıkışması nedeniyle 3 ay içinde ameliyat olmazsa ölecek.

Gölbaşı ilçesine bağlı Yukarı Nasırlı köyünde yaşayan Hasan ve Fadime Kaplan çiftinin 9 aylık bebekleri İrem Kaplan, yaşam mücadelesi veriyor. Beyin sıkışması hastalığı olan İrem Kaplan'ın bir yaşına girmeden ameliyat olması gerekiyor. Anne Fadime Kaplan, eşi Hasan Kaplan'ın İstanbul'a iş aramaya gittiğini ve günlerdir haber alamadığını belirterek, babası Ali Öztürk'ün evinde yaşadıklarını söyledi. Birkaç doktora götürdüklerini fakat sonuç alamadıklarını belirten gözü yaşlı anne Kaplan, kızının gözünün önünde ölüme terk edildiğini ifade etti.

Fadime Kaplan, "Kızımda beyin sıkışması olduğunu söyleyen doktorlar 1 yaşına kadar ameliyat olmazsa öleceğini söylüyorlar. Yaklaşık 3 yıllık bir tedavinin ardından İrem dünyaya geldi. Kızım İrem için doğduğu günden beri gözyaşı döküyorum. Kızımın kafasında beyin sıkışması olmasından dolayı gözleri dışarıya doğru pörtledi ve kafasının üst kısmının ortadan ikiye ayrılmış bir şekil aldı. Maddi durumlarının iyi olmadığından dolayı eşim çalışmak için İstanbul'a gitti. Kızım bronşit oldu. Ankara'da

götürdüğümüz doktor kızımın ameliyatı kaldıramayacağını söyledi. Kızım iyileşirse ameliyat edebileceklerini söylediler. Psikolojim bozuldu. 24 saat kızımın başında bekliyorum. Evimde odun kömür kalmadığı için babamın evine geldim. Eşimden haber alamıyorum. Onun da psikolojisi bozuldu. Daha önce Kahramanmaraş'ta çalışıyordu. İki defa çalıştığı işyerinden izin alıp kızımızı doktora götürdü diye işten çıkardılar. Yaklaşık olarak 10 gündür eşimden haber alamıyorum. Ben Başbakanımızdan ve

devletimizden kızımın yaşaması için yardım istiyorum. Ağlamaktan göz pınarlarım kurudu. Kızımı Gaziantep'e götürmek için bile konu komşudan borç para alıyorum" dedi. (Mynet)



Editör: TE Bilisim