Kahramanmaraş'ta 2006 yılından bu yana tıp merkezi statüsünde hizmet veren Uğur Göz Merkezi hastane statüsüne kavuştu. Son bir yıl içerisinde 62 bin hasta muayenesi ve 7 bin 700 ameliyatın gerçekleştirildiği hastane, çevre illerden gelen hastaları da muayene ediyor.

Hastane statüsüne kavuşmalarıyla ilgili Beren Club'ta basın toplantısı düzenleyen Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Uğur Toka, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda bu statüyü aldıklarını ifade etti.

Merkezlerinin artık Uğur Göz Hastanesi olarak hizmete devam edeceğini belirten Toka, mekan, tıbbi donanım ve kadro olarak bir kez daha kalitelerini ortaya koyduklarını vurguladı.

Hastanenin, tecrübeli cerrah olan 5 kişilik hekim kadrosuyla bir ihtisas hastanesi olduğunu dile getiren Toka, bu yönüyle bölgede tek olduklarını kaydetti.

Çevre illerden de göz hekimlerinin hastalarını Kahramanmaraş'a yönlendirdiğine dikkat çeken Toka, "Problemli hastalar birkaç hekim tarafından konsülte edilerek değerlendirilir, teşhiste ve tedavide başarı şansı artar. Lazer ameliyatları da kentimizde sadece hastanemizde gerçekleştiriliyor." dedi.

Türkiye'de sayılı hastanelerde yapılan vitreoretinal cerrahinin yine Uğur Göz Hastanesi'nde de başarı ile yapıldığının altını çizen Toka, bu konuda sadece Kahramanmaraş'a değil, çevre illere de hizmet verildiğini açıkladı.

Toka, "Ameliyat gereken hastalara yıllarca 'Şu şehre git' denilirken artık çevre illerden hastanemize hasta sevk ediliyor. Bu konum bizim ve kentimiz için gurur verici bir durum." dedi.

Son bir yılda 62 bin hasta muayenesi ve 7 bin 700 ameliyat gerçekleştirildiğine de önemle vurgu yapan Toka, kentin markalarından biri olma yolunda ilerlediklerini sözlerine ekledi. (CİHAN)
Editör: TE Bilisim