Kahramanmaraş ve yerel seçimler…

Çok sevdiğim ve gönül bağım olan Ak Partimizin 2009 yılında yapılacak yerel seçimler için yaptığı çalışmaları takdirle takip ediyorum. Fakat Kahramanmaraş’ta bazıları tarafından yürütülen çirkin seçim çalışmalarını esefle kınıyor ve utanç duyuyorum.

Daha önce partime yakıştıramadığım, dedikodu olarak nitelendirip inanmadığım, ancak bu dönem milletvekillerimizden Sayın Cafer Tatlıbal’ı Aksu TV’de isyan ettirecek hale getiren bu ahlâk dışı seçim çalışmalarının doğruluğuna, ben ve benim durumumda olan ve sayıları hiç azımsanmayacak çoğunlukta olan bir kesim olarak artık inanıyoruz.

Sayın Cafer Tatlıbal’ın dile getirdiği bu haksızlık karşısında, il’deki basın mensupları da bu çirkin çalışmayı sıklıkla dile getirmeye başladılar. Artık, aday kim gösterilirse gösterilsin, Partinin oy kaybedeceği kesin. Aday olabilmek için her türlü aracı, meşru gören bir zihniyet aday olduğu takdirde, bunu benimsemeyen ve hayatın her aşamasında olduğu gibi siyasette de ahlâkı önceleyenler, yapılan bu ahlâksızlığa prim vermeyecektir.

Kahramanmaraş’ta malum kişilerin Mevcut Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ı yıpratmak için, AK Parti Genel Merkezi’ne bir takım faksların çekilmesi ve bazı girişimlerde bulunulması, siyasetin kirli yüzü olsa gerek diye düşünüyorum. Bir insanın 10 hasletinden 9’u iyi olup 1 tanesi kötü ise bu insana acımasızca saldırmak ve onu darağacına götürmeye çalışmak oldukça yanlıştır. (Ki bu kötü haslet te; yaptıklarını halka anlatmayı Rabbine karşı riya kabul etmektir.)

Bizim felsefemizde mü’min mü’minin çakıl taşını bile satmaz, bırakın kendisini. Maalesef kentimizde makam ve mevki için yalanlarla dolu iftiralar havada uçuşuyor. Kendi partisine mensup belediye başkanı için “artık yeter” broşürleri bastırılıyor. Mensubu oldukları partinin oy kaybedeceği hesaba katılmadan.

Eğer bu düşünülmemiş ise bunu düşünemeyecek birisinin Belediye Başkan adayı olması bile çok düşündürücü.

Gelelim Ak Partiden aday adayı olan kişilerin TV’deki açıkladıkları projelerine. İlimizde il başkanlığından istifa ederek aday adayı olan birinin, kendi partisinden olan bir belediye başkanının yaptığı 5 spor salonundan habersiz, “mega projemiz spor salonu yapmaktır” demesi, diğerinin 60 yıldır açılamayan yolu açarak hizmete sokan mevcut belediye başkanın yolu aktif kullandıramadığını, bu yolu kullanmaları için halkı teşvik edeceğini söylemesi, beni Ak Parti’ye gönül vermiş biri olarak utandırdı.

Emeğe karşı yapılan saygısızlık, Allah’a karşı yapılmış bir saygısızlıktır. Son 20 yılda yapılmayan hizmetleri 6 yıla sığdıran, şehrimize gelen tüm bakanların, Cumhurbaşkanının takdirlerini, övgülerini alan, Ak Parti Genel Merkez tarafından siyaset akademilerinde görevlendirilen, ayrıca yaptığı çalışmalar diğer illerde örnek gösterilen mevcut belediye başkanının emeğine yapılan bu saygısızlık, feraseti tarih boyunca kanıtlanmış olan Kahramanmaraş halkı tarafından cezalandırılacaktır.

Kahramanmaraş’taki Ak Parti teşkilatı, esprilere konu olan akraba teşkilatına dönmüştür. Ak Parti’li iş adamları, bu akraba klanına karşı basın toplantıları ile isyan bayrağı açmıştır. Artık çok geç kalındı. Kim aday gösterilirse gösterilsin Ak Parti maalesef yapılan bu olumsuz, basiretsiz çalışmalardan sonra oy kaybedecektir.

Herhangi bir aday adayını ön plana çıkarmak için yazmadım bunları. Yapılan çirkinlikleri anlatmak için yazdım. Maalesef kendilerini Genel Merkez tarafından kesin aday olarak görevlendirmiş gibi öne çıkaran veya kendilerini öyle gösteren adaylar, ön plana çıktılar. Dürüstlüğünü ispat etmiş aday adayları mütevazılıklerinden dolayı geri planda kaldı.

Parti merkezinin bu dürüst, temiz insanlardan birini aday göstereceğine olan inancımı hâlâ koruyorum. Aksi olduğu takdirde bunun sonuçlarını seçimlerden sonra Kahramanmaraş’ta göreceğinizden eminim.

Çalışmalarınızda başarılar diler saygılarımı sunarım.

Metin CANLI
[email protected]


(NOT: Bu yazı Metin Canlı isimli izleyicimiz tarafından gönderilmiş olup, gerekli teyit yapıldıktan sonra yayına verilmiştir.)



Editör: TE Bilisim