Türkiye “patlayan bombalarla” ilgili... Peki Kuzey Irak’ta neler oluyor? Barzani “Kerkük’ü” işgal ediyor, ele geçiriyor. Türkmenleri katlediyor!

Ya Türk Silahlı Kuvvetleri? Onun zaten başı dertte. Soros parasıyla gazete çıkarıp “hergün kuruma” yeni kara çalanlarla mı uğraşsın, Ortadoğu’da “her projenin önünde engel görüldüğü” için, içten ve dıştan “gelen saldırılarla mı!”

Durum gerçekten parlak değil! Türkiye 18 insanını, İstanbul’un “ortasında” teröre “kurban” veriyor, içeriden doğru dürüst bir “sivil tepki” yok!

İşin bir de Kıbrıs tarafı var...

Avrupa Birliği kararları ile “işgalci” sayılan Türk Silahlı Kuvvetleri, bütün “gücüyle” orada durmaya çalışırken, Kıbrıs adına “konuşan zat”, kalkıp “tek devlet-iki toplum” deyiveriyor...
Bu da yetmezmiş gibi “yazar ağabeylerimiz” gidişatı çok ama çok iyi görüyorlar. İşte “1980 sonrasında dışişleri bakanlığı” yapmış ve NATO’dan çıkmış Yunanistan’ın, Amerikalı generalin ricası ve Kenan Evren’in “oluru” ile NATO’ya dönmesine “Türkiye adına olur” demiş İlter Türkmen’in “Kıbrıs” yazısından bir bölüm “...Bugün artık Kıbrıs’ta fiziksel olduğu kadar zihinsel duvar bir hayli delinmiştir...

Denktaş sonuna kadar çözümsüzlük taraftarıydı. Talat mümkünse çözüm taraftarı... Tıpkı Türk Hükümeti gibi...”

Zihinsel duvar delinmiş! Okuduğunuz gibi “Kıbrıslı Türkleri, Avrupa’ya üye bir Kıbrıs’a terk edelim-Türkiye bütün haklarından vazgeçsin” demek “çözüm tarafarı” olmak!
Zaten “tersi de çok zor”. Halk bu konuya eğilse, ilgilenmeye başlasa ne olur! Cevap çok zor değil birkaç yerde, birkaç bomba daha patlar! İlgi dağılır, Kıbrıs’ta bir “adım daha atılır”,

Türk bakar-Kıbrıs akar!

Bu denklemde aklıma takılan bir soru var, cahilliğime verin, cevap bulamıyorum Türkiye’nin Kıbrıs topraklarını Avrupa Birliğine terk etmesinde, menfaati nerede? Avrupa Birliği’ne üye olmuş bir devlet ve orada yönetime katılan Türkler! Ya İngiliz üsleri, onlar neden vazgeçmiyor, parasal birliği bile katılmadıkları Avrupa’nın karşısında, avuç kadar yerlerinden! Neyse canım, vardır bir bildikleri Kıbrıs’ı Yunan üzerinden Avrupa’ya, Kuzey Irak’ı da Barzani üzerinden uluslararası petrol kartellerine “bağlasınlar” biz de seyredelim. Seyretmezsek birkaç bomba daha patlar!

Sonuç: Lafı fazla uzatmayacağım, benim için kriter belli NATO’dan çıkmış Yunanistan’ı, Türkiye tarihi bir fırsat yakalamışken, “Amerikalı bir general bize söz verdi” diyerek, NATO’ya geri kabul edenler, bugün “Kıbrıs’ta-Kuzey Irak’ta işler iyi diyorlarsa”, bilin ki durumumuz vahim! Hem de çok vahim!

Son söz: Madem Ergenekon’dan başladık, yakın geçmişimizle hesaplaşıyoruz, gelin daha da geriye gidelim. 1980 ve sonrası orada duruyor! Yok mu oraya el atacak kimse! Yunanistan’ın “NATO’ya alınması” küçük bir detay, daha neler var!


Yiğit Bulut
[email protected]