29 Mart 2009 günü yapılacak yerel seçimlerde son 19 gün kala her hangi bir siyasi hareketlilik yaşanmıyor. Vatandaş kime oy vereceğini netleştiremedi. Başkan Mustafa Poyraz’a tepki var.

Ama bu tepki yavaş yavaş azalıyor gibi. Tayip Erdoğan’ın gelişi ile birlikte Poyraz biraz rahat nefes aldı. Mustafa Poyraz seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ettiriyor. Arkasına Başbakan rüzgarını da alıp seçimi kazanmak istiyor. Durmak yok yola devam diyor. Ama Poyraz’ a tepki halen devam ediyor.

MHP adayı Mustafa Daşçı yola erken çıktı. Erken yol aldı. Erken yol alırken Kahramanmaraş’ ta değişim sloganı ile yola çıktı. Aday olduğunda ciddi bir destek vardı. Şu anda Daşçı’ da dur durak bilmeden hızlı bir şekilde çalışıyor. MHP seçime Kahramanmaraş’ ta ciddi şekilde asılamıyor. İl günkü ola çıkış hızı düşmüş. Seçimi kendi haline bırakmış bir vaziyette çalışmalar devam ediyor gibi. Bir kopukluk var. İletişim sorunu var. MHP teşkilatı adayları Daşçı’nın kazanması için ciddi bir şekilde sirkinmeli ve Daşçı’ ya destek vermeli. Kopukluklar bir an önce giderilmeli. Basınla arasındaki kopukluklarda bir an önce giderilmeli. Teşkilat Daşçı etrafında kenetlenmeli. Aksi takdirde seçim kaybetme riski ile karşı karşıya kalabilirler.

Saadet Partisi adayı Hanefi Mahçiçek emin adımlarla seçim çalışmalarına devam ediyor. Yönetilen başkan değilde yöneten Başkan olacağını belirterek kendisinin Devlet Planlama teşkilatında çalıştığını, planlamayı iyi bilen kişi olarak seçmenlerden oy istiyor. Hanefi Mahçiçek özellikle Ak Partiye olan tepki oylarını kendi lehine sonuçlandırmak için gece gündüz çalışıyor.

Ak Partiye olan tepki oyları MHP yerine Saadet Partisine giderse Saadet Partisinde oy patlaması olabilir. Saadet Partisi bu güne kadar aldığı oyun çok çok üstünde oy alabilir. 20 martta Kahramanmaraş' a gelecek Genel Başkanları Numan Kurtulmuş'un rüzgarını da arkasına alacak olan Mahçiçek halktan büyük destek gördüğünü belirtiyor. Seçime ortak olabilir.

CHP adayı Rıfat Nedim Kabakçı çok ciddi çalışma içerisinde. Kahramanmaraş’ ta bir çok okumuş insanlar Rıfat Nedim Kabakçı’yı beğeniyor. Kaliteli bir aday olduğunu söylüyor. Rıfat Nedim Kabakçı’ da her aday gibi Kahramanmaraş’ a Belediye Başkanı olabilmek için gece gündüz çalışıyor. CHP’nin oylarını artıracak isim. Hem parti tabanı hem halk beğeniyor.

DP adayı Fatih Kısacık. Farklı söylemlerle seçmenin karşısına çıkıyor. Bedava elektrik, su, ekmek gibi söylemlerle seçmenlerden oy almaya çalışıyor. Değişik bir seçim stratejisi izlemektedir. DP’ nin oylarını artırabilir.

BBP adayı Bekir Kılıç şu ana kadar basın bürolarını ziyaret etmedi galiba. Kendisini anlatamadı.

Seçime 19 gün kalmasına rağmen ciddi şekilde seçime asılamıyor. BBP kendi oyunu korur. Hatta artıracak gibi görünüyor. Ak Partiye tepki oylarından BBP’ de nasibini alacak gibi gözüküyor.

DSP adayı Cahit Baştürk’ de seçim çalışmalarına devam ediyor. Seçmenlerden oy alabilmek için seçmenleri ziyaret ediyor. Ama basınla fazla diyolağa fazla girmiyor. Adaylar basın mensupları ile çalışmalı. Kendilerinin sesini halka ulaştıracak olan basındır. İletişimi iyi kullanamamaktadır. Baştürk’ de partisinin oyunu artırmak için ve Belediye Başkanı olabilmek için çalışmaktadır.

Bağımsız Aday H.Yüksel Horasan ise çok farklı bir seçim çalışması içerisinde. Kendi sesi ile seçim arabasında halka seslenerek Kahramanmaraş’ı Turizm kenti yapma sözü veriyor. Kendisi daha önce Turizm öğretmeni olduğu için. Kahramanmaraş’ın Turizmi ile çok ilgilendiği için konusunda çok ciddi bilgi, birikime sahip, Hatta Milli Eğitim Bakanlığı kendisinin yazmış olduğu kitabı okullarda ders kitabı olarak okuttu. Kahramanmaraş’a hizmet aşkı ile yanıp tutuşan bir aday. Bu güne kadar bağımsız olan adayların çok çok üstünde bir oy alacak gibi gözüküyor. Okuttuğu bir çok öğrenci var.

Evet bu gün bir analiz yapmaya çalıştım. Bütün adaylara başarılar diliyorum. Kazanan Kahramanmaraş olsun diyorum.

NİYAZİ KARA
Kaynak: Kahramanmaraş Gazetesi