12 Şubat, Kahramanmaraşlının 89 yıldır süren bayramıdır.

Kentimizin istiklal coşkusuna şehir dışından gelen insanlarda yıllardır ortak olmakta.

Milli mücadelemizle ilgili yapılan pek çok çalışma bulunmaktadır.

Nedense bir o kadar değerimizde gün be gün unutulmaktadır.

Şeyh Adil mezarlığında, 1920 şehitliğinin, isimlerin yazılı olduğu kitabesinde bile unutulmuş kahramanların izlerine rastlamaktayız.

Şehitlerin isimlerinin son satırında “ve arkadaşları” ibaresi yazılıdır.

“Kimdir?” bu şehitlerimiz, “isimleri bir yerlerde kayıtlı mı?” bilmiyorum.

Tek bildiğim Maraş’ı kahraman yapan ecdadımızın aziz hatırasını, onların mücadelesinin büyüklüğüne yaraşır bir şekilde korumamız gerektiğidir.

İstiklal şairi Mehmet Akif’in “Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın.” dediği bu kahraman neslin yaptıklarına karşı yaptığımız her şey elbette kum tanesi gibi küçük kalacaktır.

Kahramanmaraşlı olmak, bunu ruhunda hissetmek bambaşka bir duygudur. Bu ruhu sinesinde taşıyan herkes Kahramanlık destanlarıyla dolu bu toprakları dünyaya duyurmayı kendisine görev addetmiştir.

İşte bu insanlardan birisi de Kanaltürk televizyonunun yönetim kurulu başkanı Akın İpek ve annesi Melek İpek Hanımefendidir.

Kahramanmaraş’ın kahramanlık ruhunun duyurulması için Kanaltürk televizyonu haftalardır hazırlık yapmaktadır.

12 Şubat Perşembe günü, canlı yayınlarla kurtuluş bayramımız, Kanaltürk’ün değerli konuklarıyla Türkiye’ye yayılacaktır.

Abdal Halil Ağa’nın destansı duruşu ve insani duygularla torunlarının ve kızının maddi durumundan dahi kendini sorumlu hisseden “Melek Anne” Kahramanmaraş kadınının asil duruşunu temsil etmektedir.

12 Şubat’ın layıkıyla duyurulması için Kanaltürk ekibinin değerli yönetmenler Sami Dadağlıoğlu başta olmak üzere Taner Dileklen ve ekiplerine yürekten teşekkür ediyorum.
12 Şubat’ta saat 13.00’da haberlerde ve 18.30 ana haber bülteninde Kahramanmaraş’tan canlı yayın yapılacaktır.

Saat 23.10’da Neşter programında Abdal Halil Ağa ve Kahramanmaraş’ın İstiklal mücadelesi anlatılacaktır.

Hakkında ayrı bir yazı yazmayı düşündüğüm tarihçi Yalçın Özalp, Gazeteci Fatih Nalbantbaşı ve şiirleri destanlaştıran yorumuyla Yazar Osman Topal’ın katkılarıyla oluşturulan bu programı kaçırmayın.

12 Şubat Perşembe akşamı, saat.10.30’da önce TRT2’de “Kahramanlık yolunda Maraş” belgeseli bitiği sırada saat 23.10’da Kanaltürk’te Neşter programında “Abdal Halil Ağa Ve Kahramanmaraş Milli mücadelesi” programını izlemenizi tavsiye ederim.

Kentimizin tanıtımı adına yapılan bu programlar gün geçtikçe artacaktır.

Ve bir gün Çanakkale gibi insanlar akın akın Kahramanmaraş’ın asil ecdadının destansı izlerini görmeye geleceklerdir.

DR. GÖKHAN GÖKŞEN
(Kahramanmaraş'ta Bugün)