Siyasetin üzerine ölü toprağı serpildi serpileli Karacasu ile Kavlaklı belde seçimleri, doğrusu siyasetle ilgilendiğini söyleyenlere, bu beldelere belediye başkanı olmak ve hizmet etmek ötesinde, kişisel hesap ve çıkarları ön planda tutanlara ve de medyaya ilaç gibi geldi.

Dikkat ettiniz mi, ya da farkında mısınız, siyaset her geçen gün kirlenmeye başladı Karacasu’da.

Kavlaklı’da kimsenin sesi çıkmazken, henüz siyasetin s’si bile konuşulmazken, şimdi bütün gözler Karacasu’ya çevrilmiş durumda.

Kavlaklı kış uykusunda iken, Karacasu’da güneş açmış gibi, “yeniden doğma” türküleri-şarkıları söylenmeye başlamışken, kırmızı dosyaların havada uçuşması, kapı kapı dolaşıldığında “çocuklarına iş vaadi”, olmayacak dualarda âmin gırla giderken, belden aşağı vurmalar erken başladı.

Bunun sorumlusu kim; siyasetçiler… Ha; “Oyunu kuralına göre oynuyoruz, masaya oturmaktan amaç kazanmak ise, her türlü desise, belden aşağı vurma mubahtır. Sistem böyle. Oyunun kuralı bunu gerektiriyor” diyorsanız, bildiğiniz yolda yürümeye devam edin!

Baktım da, kendini Osman Okumuş yerine koyanlar var.

Malum, Osman Okumuş beldesini ihya eden adam. Sosyal, sportif ve kültürel hizmetlere imza atarken, tarihe de sahip çıktı, Bababuran’a yaptırdığı burçlar, park alanları ile “Bakın, ben belde belediye başkanıyım, hizmet böyle olur, örnek olsun size!” diye mesaj verirken, üstelik de hiçbir pisliğe, rezilliğe, şaibeye bulaşmadan yaptı bütün bunları.

Siz kim, Okumuş kim!

Karacasu’da yaşanan siyasi kirliliğin, seviyesizliğin, kendini bilmezliğin tek sorumlusu siyasetçiler dedim. O gün, kırmızı dosyalar havada uçuşurken, “Eyvah! Rezaletini perdesi aralandı” dedim içimden.

Siyasetçiler… Evet, her iki adayı da çağıracaklar. “Bakın, yarış, propaganda demokratik hakkınız. Ama abu işi adam gibi yapın, birbirinizi yıpratmadan, kırmadan-dökmeden, belden aşağı vurmadan. Kaliteyi düşürmeyin, zaten çamura saplanmış siyaseti büsbütün dibe itmeyin!” diyecekler, demeliler…

Sonra da yanlarındakini çağıracaklar, davulcuları, şakşakçıları, zurnacıları vs… “Sizler de devlet memurusunuz. Bir adayın cenahında yer almanız normal olabilir, ama bunu açık açık belli ederseniz, sicilinize leke gelir. Yaptığınız doğru değil. Devlet memuru olup da aday ile el-ele poz verirseniz, sizin akıbetinizi feci olur!” diyebilecek yürekli, gerçekçi siyasetçileri arıyorum, bulursanız haber verin ne olur, ben buradayım, bekliyorum…

Kim yapacak bunu? Milletvekilleri, AK Parti il teşkilatı. Çünkü her iki aday adayı da AK Parti’den aday olmak istiyor. Haklı olabilirler. Zaten örneğin tabanda sürünen bir partiden koysalar muhtar bile seçilemezler ya, neyse…

AK Parti’nin etkili ve yetkili isimlerine seslenmek istiyorum. Karacasu’daki siyaset faciasını, rezaletini durdurun, seviyesizliğe bir son verin!

Yoksa sizi durduranlar çıkacak!

Ha, yakında en büyük bombayı ben patlatacağım. Bunun garantisini veriyorum şimdiden.

Blöf yaptığım yok, Allah canımıza bir zeval vermezse, yakında duyarsınız. Teklifleri, çirkefliği, pisliği… Daha rezaletin gerisi geride…

Edep ya hu!


KONUK YAZAR:
MEHMET FİSKECİ


(Kimlik Gazetesi
Maraş Gündem)

Editör: TE Bilisim