Eğitim Bir-Sen; Eğitimciler Birliği Sendikası olarak bilinen bir öğretmen sendikasıdır. Bu sendika Mehmet Akif İnan tarafından kurulmuş olup, Memur Sendikaları Federasyonu yani Memur-Sen’e bağlıdır.

Eğitimciler Birliği Sendikası 3 Kasım seçimlerinden sonra adeta patlama yapmış günümüzde söz sahibi olan sendikalardan bir tanesidir. Eğitim Bir-Sen'in, Anadolu’da çeşitli baskılarla üye yapmaya çalıştığı, olmayanların ise meslekte önlerinin tıkandığı iddialarının yanında, üye olanların ise günümüzde devlet dairelerinde Müdür, Müdür Yardımcıları ya da farklı kademelerde çalışan kişilerden oluştuğu sık sık gündeme getirilerek öne sürülüyor.

Kısacası kimin sendikası varsa onun düdüğü ötüyor.

Nasıl Mı?
Bakınız!

OKS Açıklanıyor… Türkiye Genelinde 61. Olabilmişiz!!!
SBS Açıklanıyor… Türkiye Genelinde 63. Olmuşuz!!!
ÖSS Açıklanıyor… Türkiye Genelinde 60. Olmuşuz!!!

2008’de yapılan bütün sınavlardan bir anlamda sıfır (0) çekiyoruz, ortada ne Milli Eğitim Müdürümüz Sebahattin Akgül var ne de Eğitim sendikaları.

Ta ki düne kadar!

Gazetemizin Elektronik posta adresine Eğitim Bir-Sen’den Şube Başkanı Hacı Datlı imzasıyla yine bir basın bülteni gönderilmiş. Bu basın bülteni her zaman ki alışık olduğumuz basın bültenlerinden biraz farklıydı.

Basın Bülteninin başlığında aynen şu ifade vardı:

"Türkiye Geleceğe Yeni Bir Anayasa ile yürümelidir”

İnanın yazıyı üç kere okumama rağmen içerisinde tek bir tane Eğitimle alakalı kelime bulamadım.

Bunun tek bir açıklanır yanı vardı!

Ya 'biz Eğitimde çok çok üst sıralardayız' diyeceğim ama dilim varmıyor, Ya da Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Hacı Datlı bizimle kafa buluyor.

Biz Eğitimciler Birliği Sendikası Başkanı Datlı’dan mantıklı cevaplar beklerken şehrin eğitim sorunlarına çözüm-öneri bulmasını beklerken başkanımız Anayasa'ya el atıyor...

Sevgili başkanım bırak ta Anayasa'yı, kafayı YÖK ile hükümet yorsun.

Herkes işine baksın!..

Azıcık şehrin Eğitim-Öğretimine kafa yorsaydınız anayasaya kafa yorduğunuz kadar şimdi belki de kentin eğitim seviye bu kadar düşmeyecekti, Bu hallerde olunmayacaktı.

Bakınız sizin yerinize bir araştırma yaptık…

Koca kent merkezinde öğrencilerin 60-70 kişilik sınıflarda eğitim-öğretim yaptığını biliyor musunuz, anayasanın maddelerini tartışacağınıza nasıl yeni okul kazandırmanın yollarını, nasıl derslikler çoğaltmanın çarelerini araştırmak daha mantıklı değil mi?

Nasılsa Milli Eğitim Müdürlüğünden hayır yok!..

ZEKİ DEMİR
AKDENİZ Gazetesi
Genel Yayın Koordinatörü
e-mail: [email protected]