TESADÜFÜN BÖYLESİ....1 MAYIS TARİHİ TÜM DÜNYADA İŞÇİ BAYRAMI OLARAK KUTLANDI. ANCAK KAHRAMANMARAŞ'TA BELEDİYE İSE İHALEYİ BECEREMEDİĞİNDEN 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINDA PARK VE BAHÇELERDE ÇALIŞAN ŞİRKET İŞÇİLERİNİ KAPI ÖNÜNE KOYMAK ZORUNDA KALDI!

Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü emrinde çalışan 500 dolayındaki şirket işçisi, tüm dünyada İşçi Bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs’ta ‘mecburen’ işsiz kalarak kapı önüne konulmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Son yapılan ihalenin Kamu İhale Kurumu’na (KİK) itiraz yolu ile taşınması ve kurulun da işlemde ‘düzeltme’ yapılması şeklindeki kararı nedeni ile önceki ihaleye göre çalışma dönemi 30 Nisan’da sona erdi.

Son olarak bu işi yapan Ankara’nın Arcan firmasının itirazını inceleyen KİK’in işlem düzeltilmesi şeklindeki kararı öğrenilirken bu yöndeki resmi tebligat ise henüz belediyeye ulaşmadı. Bu arada son ihaleye girenlerden Bursa’nın Yavuz Selim Er firması da ihaleye itiraz ederken, son yapılan ihaleyi kazanan Şanlıurfa’nın Lider firmasının da bu kararların ardından KİK’e başvurması bekleniyor.

KİK sürecinin tamamlanmasının ardından mahkeme aşamasının başlayacağı ve eğer mahkemeye giden olursa işçilerin ‘mecburen’ işsiz kalma sürelerinin uzayacağı öne sürülüyor. Yaklaşık 2–3 aylık bir süreç nedeni ile kanun ve mevzuat gereği yeni bir ihale yapılamıyor veya başka ad altında da olsa yeni işçi alınamıyor.

Böylece ne yazık ki şu anda çalışmakta olan 500 işçi de tüm dünyanın 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladığı günde işsiz kalmanın üzüntüsünü yaşıyor. İşçiler daha önce de ihale iptalleri nedeni ile iki kez ‘mecburen’ işsiz kalmışlardı.

Bakalım; 1 Mayıs akşamı oğlunu nişanlayarak kayınbaba olmanın heyecanını yaşayacak olan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz bu üzücü duruma nasıl bir çözüm bulacak?(www.kanal46.com)


Editör: TE Bilisim