Kahramanmaraş'ta, geçtiğimiz hafta düzenlenen Şiir Festivali kapsamında kente gelen davetliler, şehrin birçok tarihi yapısına hayran kaldı. Katılımcıların en çok ilgi gösterdiği yapı ise Kahramanmaraş’ın simgesi haline gelen ve geçenlerde Başbakan Erdoğan'ın da gezerek hayran kaldığı Türkiye’nin 2. büyük camii olma özelliğini taşıyan Abdulhamidhan Camii oldu.


18 yılda tamamlanan ve şehrin dört bir yanından görülme özelliği taşıyan Abdulhamidhan Camii Şiir Festivaline katılmak üzere şehre gelen davetlileri kendisine hayran bıraktı. Festival sonrası kentten ayrılan ulusal basının ilgi odağı olan Abdulhamidhan cami ulusal basında şu şekilde anıldı; “18 yılda 500 ustanın emek vererek vücuda getirdiği, kubbesi 46, minareleri ile 81 metre yükseklikteki Türkiye'nin en büyük üçüncü camisini, bulunduğu şehre gidenlerce hayranlık ve takdirle izleniyor. Kahramanmaraş'ta, geçtiğimiz hafta düzenlenen Şiir Festivali için şehre gelen davetlilerin ilgisi iki önemli camiye odaklandı. Bunlardan biri tarihi Ulu Cami diğeri ise Türkiye'nin en büyük üçüncü camisi olma unvanını elinde tutan Abdulhamithan camisiydi. Öyle bir cami ki kendisine has mimarisiyle Kahramanmaraş'ın neresinden bakarsanız bakın görülebiliyor. Şairlerin ve basın mensuplarının pek çoğu sabah namazını Abdulhamithan camiinde kılmayı tercih ederken, Şiir Festivalinin ikinci gününe denk gelen Regaip Kandilinde cami insanlarla dolup taştı.


Kahramanmaraş'ın Abdulhamidhan Mahallesi'nde şehre hakim tepe üzerine tam 18 yıl süren inşaat sonucu imar edilen Abdulhamithan camisi 18 yılda tamamlanabilmiş. Hayırsever işadamları ve vatandaşların yardımları ile inşa edilen caminin yerden yüksekliği kubbe baz alınısa 46, minareleri baz alınırsa 81 metre. 46 bin metrekarelik kapalı alana sahip cami, külliye mimarisinin özelliklerine haiz ve içerisinde pek çok sosyal donatım barındırıyor. Ünlü hat ustası Arif Yücel'in de aralarında bulunduğu 500 ustanın ter döktüğü Abdulhamidhan Cami, Ankara'daki Kocatepe camiinden sonra Türkiye'nin 2. büyük camisi olma unvanına sahip bulunuyor.” Haber: Hülya Kaynar / Manşet

Editör: TE Bilisim