2009 yılının 16 gününü geride bıraktığımız şu günlerde, Afşin’e 50 kilometre uzaklıkta bulunan Oğlakkayası, Örenli, Haticepınar Köylerinde hâlâ telefon olmaması bir hayli garip karşılanıyor.

Yıllardır telefon sıkıntısını çektiklerini belirten ve siyasilere bir çok defa taleplerini ilettiklerini belirten köy halkı, telefon hattı olmadığından dolayı yıllardır mağdur olduklarını söyledi.

2009 yılına girdiğimiz şu günlerde köylerinde hale telefon olmadığını söyleyen Oğlakkayası Köyü Muhtarı Miret Dağ, köylerine telefon hattı çekilmesi için defalarca talepte bulunduklarını ancak kimsenin bu talebi dikkate almadığı ileri sürdü.

Köy halkının, evlerine telefonla kavuşacağı günü sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden Oğlakkayası Muhtarı Miret Dağ, “Dünya’da gelişen teknoloji ve iletişim ile birlikte Avrupa Birliği'ne girme çabası olan ülkemizde bizim gibi kırsal alanda yaşayan insanlar mağdur ediliyor. Bizim köyde sabit ev telefonları yok. Biz de bu ülkenin evlatlarıyız. Biz de bu ülkenin vatandaşlarıyız. Biz burada ölürsek hiç kimsenin haberi olmayacak. Adeta dünya ile bağlantımız kesilmiş durumda. Yetkililerden isteğimiz en kısa zamanda köylerimize telefon santrallerini kurmaları ve hatları çekmeleridir. Yaşadığımız bu sıkıntıdan kurtulmak için yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

21. Yüzyılda Telefonsuz Köy

Köy Muhtarı Miret Dağ, hasretle çevir sesini duyacakları günün özlemini çektiklerini vurguladı.

Dağ, telefon hattı olmadığı için dünya ile irtibatlarının kesildiğini ulaşım ve haberleşme olmadığından dolayı da köyden göçlerin başladığını söyledi.

Dağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim bölgenin dağlık olması nedeniyle sinyaller cep telefonlarımıza da ulaşmıyor, Köyde yaşayan vatandaşlar olarak, cep telefonuyla görüşme yapabilmek için dağa çıkmak zorunda kalıyoruz. Köyümüzde sabit telefon hattı yok. Her ailenin yurt dışında bir akrabası veya yakını var. Yurt dışındaki akrabalarımızla ve askerde olan evlatlarımızla görüşmek için ilçeye gitmek zorunda kalıyoruz. 21. yüzyılda telefonsuz köy olur mu? İçinde bulunduğumuz iletişim çağında, telefonun eksikliğini kabul edemeyiz” dedi.

“Köy halkı çevir sesine hasret”

İlçe merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Oğlakkayası, Örenli, Haticepınar köyünde yaşayan vatandaşların telefonun çeviri sesine hasret kaldığının altını çizen Dağ, “Yıllardır köyümüzde telefon olmaması bizleri ciddi anlamda üzüyor. Köylerimizde kış ayları oldukça ağır geçiyor.Kış aylarında yollarımız kapanıyor. Köyde biri hastalandığı zaman 112 acil servisi çağırabileceğimiz bir telefon yok” diye konuştu. (Kaynak: Yeşil Afşin Gazetesi - www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...


Editör: TE Bilisim