Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bedensel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, İl Defterdarı Osman Koçaş, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Bedensel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Ali Çınar ile diğer ilgili ve yetkililerin katıldığı açılış töreninde bedensel engellilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.


Dernek binası açılışı öncesi Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a çiçek takdim eden engelliler teşekkürlerini sundular.


Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, belediye hizmetlerinden engelli vatandaşların da azami faydalanması için gayret gösterdiklerini ifade ederek: “Şu anda kaldırımlarımız Avrupa Birliği standartlarında ve engelli kardeşlerimizin rahatlıkla kullanabileceği yüzde 6 eğimli olarak dizayn edilmektedir. Toplu taşıma konusunda yeni aldığımız ve alacağımız belediye otobüslerimiz tamamen engelli kardeşlerimizin rahatlıkla binip yolculuk yapabileceği şekilde özel tasarım otobüslerden oluşuyor. Parklarımızda ve şehrimizde umuma açık mekanlarda bile engelli kardeşlerimizin rahatlıkla kullanabileceği şekilde rampalar yapılmaktadır. Bugün bu dernek binasını hizmete açarak engelli kardeşlerimize bir hizmet daha getirmenin gururunu yaşıyoruz. Artık engelli kardeşlerimiz bu dernek çatısı altında bir araya gelebilecekler. Dernek binasının engelli kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor gelen tüm davetlilerimize de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.


Açılışı kurdelesinin kesilmesinin ardından dernek binası gezildi. Bu arada dernek panosunda engelliler tarafından yapılmış olan takılar da dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim