Kahramanmaraş Belediyesi kendi tarihinde ilkleri yapmaya devam ederek hazırlamış olduğu Gıda Bankası ve Öğrenci Çamaşırhanesi’ni bugün 16.00 da hizmete açıyor.
Gıda Bankası ve Öğrenci Çamaşırhanesi projeleri ile Kahramanmaraş’ta yardımlaşma ve dayanışma alanında yepyeni bir dönemin başlayacağını belirten Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, “Yardımlar artık aslına uygun sistemde, alışılmışından farklı olarak yapılacak yani bizim kendi kültürümüz olarak yaşanacak ve yaşatılacak. İhtiyaç sahibi kişi, cebindeki parası kadar marketten alış veriş yapar gibi kendisine tanınan limit kadar istediği malı alacak ancak para ödemeyecek. İhtiyaç sahibi kişi bir bakıma buradan hakkını alacak düşüncesiyle sistem çalıştırılacak.
Bir diğer hizmetimiz de öğrencilere yönelik, dolayısıyla öğrenime yönelik sunulacak. Öğrencilerimizin en çok zorlandığı, zamanın en fazla harcandığı işlerden biri olan çamaşır yıkama işine el atarak çözüm üreten Belediyemiz, bu hizmeti ile kentimizde bir çığır açmıştır. Bu hizmetten dolayı hiçbir ücrette alınmayacaktır” dedi.
Sosyal Belediyecilikte şehrimizde sürekli atılımlar yapan Kahramanmaraş Belediyesi bu hizmetleri ile ilkleri gerçekleştirmektedir. Belediye Sosyal Tesisleri bünyesinde hizmet verecek Gıda Bankası ve Öğrenci Çamaşırhanesi bugün saat 16.00’da yapılacak törenle hizmete açılacak.
Belediye Basın Merkezinden yapılan açıklamada “Törenlerimize bütün halkımız davetlidir” denildi.
Editör: TE Bilisim