Kahramanmaraş Belediye Meclisi, Ağustos ayı olağan toplantısında gündeminde bulunan maddeleri görüşerek karara bağladı.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz başkanlığında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri’nin yanı sıra gündem dışı maddeler de görüşüldü.

Eski Tutanak Özeti’nin okunmasından sonra gündemde bulunan Mikro Kredi Projesine 50 bin Ytl. daha destek verilmesi, bu yıl da 500 öğrenciye 100 YTL burs verilmesi, takası uygun görülen talepler, boş kadro İptali, Kale HES Tesisi Protokolü, Dolu Kadro Derece Değişikliği maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Vezir Hoca Bulvarı’na açılan tali bağ yoluna İsim verilmesi, kaldırımda reklam yapılması maddeleri de Encümene sevk edildi.

Gündem dışı maddelerde ise; Kent Konseyi‘nin hazırlamış olduğu 6 projenin ikisi oy birliği ile kabul edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Eğitim Danışma Kurulu Üyeliğine Belediye’den Meclis Üyesi Ömer Baydemir getirildi.

Hikmet Kabakçı, Gazeteci Şeref Turhan, Mehmet Zülkadiroğlu, Mustafa Kirişçi ve Aşık Mahsuni Şerif’in isimleri herhangi bir bulvara verilmek üzere komisyona havale yapıldı. Ayrıca Adil Erdem Bayazıt’ın isminin Ağcalı Deresinde açılan bulvara verilmesi de kararlaştırıldı. Cami yeri tahsis talebi, İmar plan tadilatı maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Bir sonraki Meclis toplantı günü 04.09.2008 olarak kararlaştırıldı.
Editör: TE Bilisim