Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), 51'inci Yönetim Kurulu Toplantısı Hatay'da yapıldı.


HATAY (AA) - Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe, Ottoman Place'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasında, ajansın çalışmalarının çok yönlü devam ettiğini söyledi.


Önceki yıllarda ilan edilerek uygulanmasına başlanılan mali destek programları kapsamında hala 319 projesi desteklediklerini ifade eden Kocatepe, yapılacak yeni mali destek programlarının ilanı için de son aşamaya gelindiğini belirtti.


Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de faaliyette olan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) yanı sıra sadece az gelişmiş ilçelerin yararlanabileceği ikinci bir programın ilan edilmesini planladıklarını kaydeden Kocatepe, her iki programda da uygulamaya ilişkin esas ve usüllerin Kalkınma Bakanlığı ile müzakere edildiğini, kısa süre içinde de ilan edileceğini bildirdi.


Kocatepe, bölgenin ekonomik yapısında öne çıkan sektörlerin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtım çalışmalarının da devam ettiğini aktardı.


Yapılacak çalışmaların sunumunun gerçekleştiği toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.


Toplantıya, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu ile diğer yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.


(AA)

Editör: TE Bilisim