Kahramanmaraş'ta kent içi dolmuşçuluk yapan bir minibüsün demiryolu üst geçit köprüsünden düşmesi sonucu yaralanan 12 kişi arasında bulunan ve kaza sonrasında yoğun bakıma alınan Hüseyin Baykuş (34) yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.


16 Ocak pazartesi günü öğle sonrasında meydana gelen kaza sonrasında minibüsün özellikle ön kısmı hurdaya döndü. Mehmet Kartal (35) yönetimindeki46 M0054 plakalı ve Fatih Durağına ait dolmuş, Kahramanmaraş-Osmaniye karayolunun 1. kilometresindeki tren istasyonu köprüsünün üzerinde kontrolden çıkarak önce demir bariyerlere çarptı, sonra yaklaşık 6 metreyükseklikten aşağıya burun üstü düştü.


Havanın yağışlı olması nedeni ile yol üzerindeki bir çukurdan kaçmak isterken minibüsün lastiğinin patlaması üzerine kaza yaptığı öne sürüldü. Ancak elde edilen bilgiye göre; yol üzerinde bulunan ve çukur denebilecek bölümlerin 3 cm’yi geçmediği için yol hatası olarak kabul edilmediği bu nedenle de kazanın sürat ve dikkatsizlik yüzünden meydana geldiği öne sürüldü.


Bir başka iddiaya göre de; sollama yapmak isteyen dolmuşun lastiğinin yolun sol bölümünde kaldırım türü yüksek bölüme gelmesi nedeni ile yarılarak patlaması üzerine minibüsün kontrolden çıktığı ve bu nedenle kazanın meydana geldiği ileri sürüldü. Bu arada kazanın meydana geldiği karayolunun çevre yolu olması nedeni ile Karayolları’nın sorumluğunda bulunduğu da öğrenildi.


İlk anda yaşamını yitiren olmaması nedeni ile ‘Allah’ın bir mucizesi’ olarak değerlendirilen kazada; sürücü Kartal ile yolcular Lütfi Avcı (38), Zehra Can Nar (7), Fatma Nar (26), Fatih Çatalbaş (18), Bayram Gül (27), Ahmet Koç (21), Hüseyin Baykuş (34), Osman Kurt (58), Hazma Kızıl (27), Fatih Bağrıaçık (37) ve Bülent Telli (24) yaralandı.


Yaralılar, Yenişehir ve Kahramanmaraş devlet hastanelerinde tedavi altına alındı.


Yaralılardan Hüseyin Baykuş'un sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.


Kaza nedeniyle Kahramanmaraş-Osmaniye karayolu yaklaşık 20 dakika trafiğe kapatıldı.


YOĞUN BAKIMDA HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU


Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tutulan Baykuş’un yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen 17 Ocak Salı günü sabaha karşı saat 06 sıralarında yaşamını yitirdiği öğrenildi.


DOLMUŞ ŞOFÖRÜ İSE TUTUKLANDI..


1 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı dolmuş kazasındaki sürücü tutuklandı.

Kazanın ardından Yenişehir Devlet Hastanesi'nde tedavi gören sürücü Mehmet Kartal (35) taburcu olduktan sonra emniyette ifadesi alındı. Kartal'ın polise verdiği ifadede, "Çukura düşünce tekerim patladı. Bu arada direksiyon hakimiyetini kaybettim. Sonra bariyere çarparak köprüden aşağıya düştük" dediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Kartal, tutuklandı.
(www.kanal46.com)


 


YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...

Editör: TE Bilisim