Kahramanmaraş’ta halka kaliteli ve ucuz ekmek yedirmek için kurulan Belediye Halk Ekmek Fabrikası her yönü ile halkın beğenisini kazanıyor. Türk gıda Kodeksi Yönetmeliği’nin 2002/13 sayılı tebliğine uygun olarak üretilen Belediye Halk Ekmek; kaliteli, besleyici, hijyen ve sağlıklı olmasının yanında ucuz oluşu ile de halkın bütçesine katkıda bulunuyor. Hâlihazır 200 gr. olarak üretilen ekmek şu anda 25 krş’dan satılıyor.

Modern bir fırında, hijyen bir ortamda üretilen Belediye Halk Ekmek, sağlıklı ortamlarda modern ekmek satış büfelerinde halka arz ediliyor. Üretim kapasitesi yüksek olmasına rağmen dengelerin düşünülerek üretim yapıldığını belirten yetkililer Belediye Halk Ekmek için yoğun talep olduğunu, ancak vatandaşların taleplerini karşılayamadıklarını ifade ettiler. Taleplerin daha çok ekmeğin özellikle kalitesinden kaynaklandığını, gramajının piyasadaki diğer ekmeklerden daha fazla olmasına rağmen daha ucuz oluşunun da etkili olduğuna işaret eden yetkililer kaliteden asla ödün verilemeyeceğini belirttiler.

Öte yandan; belediye ile fırıncılar arasındaki ekmek rekabeti nedeni ile fırıncılar da daha önceden 35 Ykr’ye sattıkları ekmeğin fiyatını gramajı ile birlikte düşürerek 30 Ykr yapmışlardı. Ancak ekmeklerin küçülmesi halkın tepkisini çekiyor. Vatandaşlar; “Ekmek küçüle küçüle adeta bir sandviç gibi oldu. Rekabet halka yansıyor ama gramajların bu kadar düşürülmesi de hiç iyi değil. Fırıncılar Odası, Esnaf Birliği ve belediye bir an önce bu duruma bir çözüm bulmalıdır” diye tepkilerini dile getirdiler. (www.kanal46.tv)
Editör: TE Bilisim