AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ın büyükşehir statüsüne kavuşması ile birlikte ikinci bir üniversiteyi hak ettiğini ifade ederek, Elbistan ile Afşin arasına 10 bin öğrenci kapasiteli bir kampüs yapmak amacıyla 3 bin dönümlük bir alan için yazışmaların başlatıldığını söyledi.


Ünal, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ve il yönetimi ile birlikte Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük’ü ziyaret etti. Mahir Ünal’a, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, belde belediye başkanları ve partililer de eşlik ettiler.


AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Durmuş Küçük, göreve geldikleri günden bu zamana kadar yaptıkları çalışmalar hakkında kısa bir bilgi verdi.


Bilgilendirmesinden dolayı Belediye Başkanı Durmuş Küçük’e teşekkür eden, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Elbistan ile Afşin arasında 10 bin öğrenci kapasiteli bir kampüs için Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü’nün gerekli girişimleri başlattığını söyledi.


Ünal, şunları söyledi:


“Biz planlama yaparken kuzeyi birlikte düşünüyoruz. Yani sadece Elbistan, sadece Afşin olarak düşünmüyoruz. Kaynak aktarımında da bunlara çok dikkat ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde üniversitemizde bir görüşme yaptık. Yaklaşık 3 bin dönümlük bir alan için üniversitemiz başvurusunu yapıyor. Buraya bir kampüs için, böylece Afşin Meslek Yüksek Okulu’nu, hem Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nu hem de Elbistan Teknoloji Fakültesi’ni aynı kampüste toplayıp, Afşin ile Elbistan arasında bir 10 bin kişilik öğrenci kampüsü, yurduyla, hocaların kalacakları lojmanlarla burada büyük bir kampüs düşünüyoruz. Temel sorunumuz ne? Temel sorunumuz şu; hoca gelmiyor. Hoca niye gelmiyor? Böyle cazibeli bir kampüs olmadığı müddetçe hoca gelmeyecek. O yüzden öncelikle bu Elbistan ile Afşin’in arasına güzel bir kampus yapacağız. Çünkü Kahramanmaraş büyük şehir olduktan sonra artık Kahramanmaraş ikinci bir üniversiteyi hak ediyor. İnşallah bu kampüsü de ilerde üniversite olacak şekilde tasarlıyoruz. Ona göre planlıyoruz. Zaten hastanemizi bu tarafa aldık. Hastanenin bütün işlemleri bitti. Başhekimimizin bu başvurusuyla, bizim bildiğimiz dışında başhekim bir proje tadilatı istedi. Başhekimin başvurusu üzerine bir ay proje uzadı. Ağustos ayında orada kazmayı vurmayı planlıyorduk. Eylülün sonuna kaldı hastanenin başlama işi. Oruçoğlu stadının yerine, Suat Kılıç’ın bir sözü vardı, Gençlik Merkezi yapılacak. Oraya çok büyük bir etrafını da içine alan 6 dönüm üzerine oraya bir büyük bir Gençlik Merkezi yapılıyor. Afşin’in su işi ihalesi bitti. Afşin’in içme suyu konusu önemliydi. Hastane işi de müteahhitten kaynaklanan bir şey var. Sonuçta bunların hepsini birlikte düşünüyoruz Afşin’i, Elbistan’ı. Çünkü bölge bir arada kalkınabilir. 2013’ün sonunda tüneller bitiyor. 500 milyon gibi bir rakam harcandı. Tünellerin bitmesiyle birlikte Göksun-Elbistan arası duble yola kavuşacak. Şuan zaten Nurhak giriş ve çıkışı toplam 27 kilometre duble yol. Geçen gün Ankara’dan bir arkadaş bölgeye gelmiş. Bana mesaj attı. Diyor ki Yavaş yavaş Elbistan ve Afşin’in girişiyle, çıkışı, çehresi değişmeye başladı. Kahramanmaraş ile bağlar güçlendikçe biraz daha bölge hızlı bir şekilde ayağa kalkacak.”


"İKTİDARI SOKAKTA ARAMAYA BAŞLADILAR"


Ziyareti sırasında yaptığı konuşmada ülke gündemine de değinen Ünal, Türkiye’deki yatırımların sürmesi, ülkenin daha da büyüyebilmesi için siyasi istikrarın devam etmesi gerektiğini kaydetti. Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:


“Ama tabii bütün bunların olması için ihtiyaç duyduğumuz en temel şey istikrar. Türkiye’de siyasi istikrarın devam etmesi gerekiyor. Ekonomik istikrarın devam etmesi gerekiyor. Ama son iki aydan beri Türkiye’nin hem siyasi istikrarına hem de ekonomik istikrarına dönük çok ciddi bir savaş başlattılar. Bu Türkiye için çok ciddi bir risk oluşturuyor. Sandıkta iktidar olamayacağını anlayanlar sokakta iktidar aramaya başladılar. Tabii bunun Türkiye’ye çok büyük bir zararı oldu. İki ayda sadece kırılan, dökülen 140 milyon lira. Yani verilen zarar 140 milyon lira. Ekonomiye verdiği zararı hiç hesap etmeyelim. Mayıs ayında faiz Cumhuriyet tarihinin en dip noktasına 4.61’e düşmüştü. Şuanda 9.40’a çıktı faiz. Yani ne yapılmak istendiğinin de önemli bir işareti. Bu olaylar başladığında benim en büyük kaygım şu oldu. Bu kadar yatırım yaptık, bu kadar proje, bu kadar sürmekte olan ve planlanmakta olan iş var. Bu projeler, bu planlamalar bir zarar görür mü diye. Çünkü Kahramanmaraş’ımızla ilgili, Elbistan, Afşin, ilçelerimizle ilgili planlamamız var, hayallerimiz var. Yatırımlar gelecek, paralar aktarılacak ki bu işler olacak ama sonuçta siyasi istikrar, ekonomik istikrar tehlikeye girdiğinde maalesef bunlar olmayacak. Adamların umurunda bile değil. Adam 20 bin kişiyle çıkıyor sokağa kırıyor, döküyor, dağıtıyor. Evine gidip oturuyor. Ondan sonra küfrediyor, hakaret ediyor. Sonra da diyor ki bu ülkede özgürlük yok. Başbakana küfrediyor, Başbakanın annesine küfrediyor. Bizim yedi sülalemize küfrediyor. Başbakanın kızına hakaret ediyor. Pankartlar asıyor herkese küfrediyor, twitterden her türlü hakareti yapıyor. Her türlü yalanı söylüyor. Sonra diyor ki bu ülkede ifade özgürlüğü yok ki. Bu ülkede Menderes’e diktatör dediler. Özal’a diktatör dediler. En büyük diktatörlüğü bu ülkede kendileri yaptılar. Milli şef, ebedi genel başkan, tek parti, içişleri başkanının parti genel sekreteri olduğu, valilerin il başkanlığı yaptığı dönemler yaşandı bu ülkede. Ama Türkiye bu sorunları aşacak.”


"PARADAN PARA KAZANMA DÖNEMİNİ KAPADIK"


Türkiye bütçesinin yüzde 77’lik bir bölümünün faize gittiğini, AK Parti dönemi ile birlikte bu oranın yüzde 44’e indiğini hatırlatan Ünal, parayla para kazanma dönemini kapadıklarını vurguladı.


Paradan para kazanan kesimin tekrar eski günleri özlediği için sokak olaylarını fişeklediğini ifade eden Ünal, “Milletin parası nereye akıyor. Milletin kendisine akıyor. 2002’den 2013’e kadar faiz lobisine gidecek olan 642 milyar lira halkın cebine gitmiş. Bu ne demek biliyor musunuz. Çok büyük bir para. Nasıl olmuş bu. Biz iktidara geldiğimizde Türkiye bütçesinde bütçenin yüzde 77’si faize gidiyormuş. Biz bunu 10 yıl içerisinde yüzde 44’e kadar indirmişiz. Yani artık devletin bütçesinin yüzde 44’ü faiz giderleri. Bunu daha aşağı çekeceğiz. Şimdi eskiden ne oluyordu. Parayla para kazanma dönemi vardı. İşadamı parasını yatırıma, istihdama yöneltmek yerine yüksek faizle parasını bankaya yatırıyordu. Parayla para kazanıyordu. Şimdi bizim dönemimizde bu bitti. Artık parayla para kazanılmıyor. Gideceksin reel sektöre yatırım yapacaksın, istihdam yaratacaksın. Dolayısıyla ülkenin sanayisine, kalkınmasına destek olacaksın. Şimdi kimler bu olayları fişekliyor. Bakın arkasında kimler var. Dün parayla para kazananlar, bugün eski günlerin yeniden gelmesini istiyorlar. Paramız tatlı tatlı yerinde dursun, parayla para kazanalım. Yatırıma, reel sektöre, sanayiye, istihdama dönük yatırım yapmayalım. Biz rahat rahat zaten büyüyoruz. Şimdi bu bitti. Bu daha da bitecek. İnşallah o yüzde 44’leri biz daha da aşağı çekeceğiz. Şimdi bize diyorlar ki siz ülkeyi sattınız. Ülkeyi satıp yatırım yapıyorsunuz diyorlar. 11 yılda özelleştirmeden Türkiye’nin bütçesine giren para 35 milyar TL. Bizim sadece Kahramanmaraş’a yaptığımız yatırım, 10.5 milyar TL. Eskiden Türkiye Cumhuriyeti devleti 500 milyon para bulmak için kapı kapı gezerdi. Faize giden parayı nereye çevirmişiz? Millete, sağlık hizmetine, eğitim hizmetine çevirmişiz. Yol yapmışız, sosyal yardım yapmışız. Teşvik olarak vermişiz, nihayetinde milleti tutmuş, ayağa kaldırmışız.” diye konuştu.


Elbistan Belediyesi ziyaretinin ardından, Belediye Meclis Salonu’nda, ilçe genelinde faaliyet gösteren dernek, sivil toplum örgütü, oda ve sendikaların temsilcileri ile bir araya gelen Ünal, Elbistan ve bölgesi için yapılması düşünülen yatırımlar, istekler, şikayetler ve temenniler konusunda detaylı bir toplantı gerçekleştirdi.


Ortak akıl toplantısında katılımcıların her birini tek tek dinleyen Ünal, sorunların çözümü ve beklentiler konusunda, dernek, sivil toplum örgütü, oda ve sendikaların temsilcileriyle karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.


 


İHA