Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultan Abdulhamithan Cami'sini ziyaretinde caminin batısındaki evlerin istimlak edilerek yerine oto park yapılmasını isteyerek talimat vermişti. Belediye ise evi istimlak etme yerine 10 kat inşaat ruhsatı verdi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart seçimleri öncesinde Kahramanmaraş mitingi için geldiği Kahramanmaraş’ta Sultan Abdulhamithan Camii'ni çok beğenerek, bu caminin etrafının açılmasını istemiş, caminin batısında bulunan evlerinin istimlak edilerek yıkılması ve sahiplerine TOK'den ev verilmesi talimatı üzerine, dönemin belediye başkanı Mustafa Poyraz, ”Sayın Başbakanım biz yaparız” diyerek işi sahiplenmişti..


İki yıldan beri evlerinin belediye tarafından istimlakını bekleyen caminin batısındaki 34 ev sahibi, belediyenin istimlak etmemesi, Bayındırlık Bakanlığının ve TOKİ nin istimlak etmemesi üzerine iki katlı evini yıkan vatandaş inşaat ruhsatı isteyerek 10 katlı ruhsat alması mahalle sakinlerini isyan ettirdi.


Türkiye de örnek camii gösterilen 3. büyük caminin etrafının apartmanlarla kapatılmasını istemeyen Kahramanmaraşlı vatandaşlar, durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektupla bildirmeye başladılar..


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım isteyen mahalle sakinleri, "acil" olarak el atarak inşaat ruhsatının iptal edilmesi ve istimlak çalışmasının başlatılmasını istiyorlar..


Dönemin belediye başkanı Mustafa Poyraz’ın ve bugün büyükşehir belediye başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un ilgilenmemesi, 12 Şubat Belediye başkanının konudan haberdar olmaması sebebi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözü havada kaldı.


Umudunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da gören vatandaşlar sosyal medya ve tweet, internet ve mektupla Cumhurbaşkanı'na ulaşmaya çalışıyorlar..


Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan ve ilgili bakanlıklardan yardım isteyen mahalle sakinleri, "buraya böyle bir bina yapılması büyük hata olur. Bugün 34 daire var yıkılacak yarın bu 200’e çıkar gerekli tetbir alınmazsa” diyerek ilgileri uyardılar..


 

Editör: TE Bilisim