Kahramanmaraş Belediyesi tarafından 24 Mart 2005 tarihinde Kentsel Sit Alanı ilan edilen, içerisinde Kahramanmaraş Kalesi, tarihi Ticaret Bölgesi ile Ekmekçi, Kurtuluş, Turan, Divanlı ve Kayabaşı mahallelerinin büyük bir kısmını kapsayan Kahramanmaraş Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı toplantısı yapıldı.

2006 yılı içerisinde İstanbul İlke Planlama Şirketine Kahramanmaraş Belediyesi’nce ihalesi yapılan Koruma Amaçlı İmar Planı’nın alansal tespitlerle sorunların, imkânların tespitine yönelik düzenlenen halk katılımlı toplantı 4 Haziran 2007 Pazartesi günü Belediye Meclis salonunda gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Uzunlar’ın da hazır bulunduğu toplantıda İlke Planlama Şirketi Mimarlarından Arzu Kahraman katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi. Kahraman, yapısal ve sosyo-ekonomik analizlerin yapılarak aktarıldığı toplantının ardından plan aşamasına geçilerek, projenin Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan onaylanması gerektiğini belirtti.

Yüksek Mimar Arzu Kahraman, gerçekleştirilen analiz toplantısını Kahramanmaraş Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı’nın hazırlanmasına ışık tutacak bir vizyon çalışma olarak değerlendirdi. (www.kanal46.tv)
Editör: TE Bilisim